euro dollar 20230322103702

L'euro es consolida aquest dijous per sobre dels 1,10 dòlars, de manera que es col·loca a màxims d'un any, en concret des de principis d'abril del 2022.

Des del començament del 2023, la moneda comuna europea es revalora un 3%. I és que l'exercici de l'euro durant el primer trimestre de l'any ha estat positiu, després de patir un fort correctiu des del juny de l'any 2021, provocant la pèrdua de la paritat enfront del dòlar americà.

Ara, l'acompliment de la divisa europea és a la teulada del Banc Central Europeu (BCE), que ha mantingut el seu full de ruta quant a pujada de tipus d'interès, malgrat que els inversors continuen mostrant-se cautelosos davant la manca de transparència de la presidenta Christine Lagarde, amb un mercat de deute que s'està convertint en un problema seriós a nivell europeu, comenten des d'IG.

"Des d'un punt de vista tècnic, l'evolució de l'EUR/USD des de finals de setembre de l'any passat ha estat positiva, ja que després de fer sòl al voltant dels 0,9520 dòlars, la divisa europea ha pujat més d'un 14% fins avui, negociant lleugerament per sobre dels 1,10 dòlars, però el mercat s'enfronta a una resistència important i psicològica, ja que aquest nivell (1,10 dòlars) van ser tocats el mes de gener passat, sense cap èxit per als compradors, generant una reculada cap a la zona dels 1,0510 dòlars, creant un suport sòlid que va servir a la demanda (compres) per incorporar-se al mercat i iniciar així un nou impuls cap a la tan anhelada resistència", assenyala el seu analista Diego Morín.

"Si el mercat és capaç de consolidar aquest nivell, el proper objectiu per a la divisa més liquida del món se situa al voltant dels 1,1130 i 1,12 dòlars, nivells perduts el març de l'any 2022", conclou.

Noticias relacionadas

contador