ep archivo   el presidente de la fed jerome powell
RESERVA FEDERAL DE EEUU - Archivo

Quines són les notícies més importants del dia per als inversors espanyols? A continuació, repassem els factors que estan movent els mercats aquest divendres, 20 d'agost.

1. En primer lloc, els operadors es pregunten si ha començat la correcció de les borses mundials després de la gran ratxa alcista que han viscut els mercats durant les últimes setmanes. L'abisme entre els indicadors econòmics i els preus de les accions és quelcom irraonable, cosa que suggereix que hi ha la possibilitat d'una correcció a la baixa considerable. "Però quan?", es pregunta Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

2. Bankinter aconsella aprofitar les fortes caigudes en el sector del luxe per comprar. "Considerem que és una oportunitat per comprar. Les tendències que donen suport al creixement estructural del sector es mantenen intactes", argumenten els seus experts.

3. La setmana està sent complicada i volàtil a les borses per una sèrie d'aspectes que preocupen els inversors i que han cobrat especial força durant les últimes jornades. Quatre 'elements' estan ara pressionant els índexs a la baixa, quatre 'problemes' amb potencial per anar a més i que constitueixen serioses amenaces per a l'evolució dels índexs durant aquesta segona part de l'any.

4. Johnson & Johnson ha anunciat canvis en el seu esquema empresarial. El president i director executiu, Alex Gorsky, passarà a ser president executiu després que el vicepresident del comitè executiu de la companyia, l'espanyol Joaquín Duato, es convertís en el nou CEO el proper 3 de gener.

5. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat amb un total de 61,3 milions d'euros 12 empreses, entre les quals es troben filials d'Acciona, ACS, OHL, Ferrovial, FCC, Elecnor i Sacyr per una infracció constitutiva de càrtel consistent en l'alteració de les licitacions de serveis de conservació i explotació de carreteres convocades pel Ministeri de Foment des de 2014 fins a 2018.

Noticias relacionadas

contador