• Els forts retrocessos en la renda variable mundial han tingut el seu origen a Wall Street
  • La resta de places mundials l'han seguit amb voluminosos descensos
bolsa inversores panico black monday

Les fortes caigudes vistes a les borses mundials, especialment a Wall Street, al començament d'aquest mes de febrer, no són més que el preludi del que està per venir en aquest any 2018. Almenys així ho veu Andrew Sheet, expert de Morgan Stanley, que adverteix en un informe recollit per CNBC que aquestes retallades han estat només un "aperitiu, no el plat principal".

"Els nostres models de valoració suggereixen que (els mercats desenvolupats) estan en les últimes etapes d'un entorn de cicle tardà", explica Sheets. En aquest sentit, "les pujades en la renda variable, l'augment de la inflació, les polítiques d'ajust, l'augment dels preus dels productes bàsics i una major volatilitat constitueixen un patró bastant normal si aquesta visió és correcta", afegeix aquest expert.

Els forts descensos experimentats per totes les borses mundials, que han tingut el seu origen als Estats Units, s'han explicat pel temor a un increment en la inflació, que portaria amb si un enduriment de la política monetària més ràpid del previst i majors pujades de tipus de les estimades a priori.

"A l'actualitat, la fortalesa de les dades... segueix actuant com un contrapès a les preocupacions inflacionistes, igual que la fortalesa de la temporada de resultats del primer trimestre. Els guanys reportats fins ara han superat les estimacions al voltant d'un 5%", ha indicat Sheets. "Les coses es tornen més complicades, però, després del primer trimestre. Passat març, els mercats necessitaran digerir l'augment de la inflació subjacent i la disminució (dels índexs de gestió de compres), sorpreses econòmiques i (molt possiblement) revisions de guanys empresarials", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador