portada china fidelity

Els mercats xinesos, que van estar tancats la major part de la setmana passada a causa de les festes de Cap d'Any Lunar, han registrat guanys durant aquest dilluns. L'índex compost de Xangai ha pujat un 1,36% i ha tancat als 2.653,90 punts, mentre que Shenzhen ha pujat un 3,059%, per acabar la seva jornada als 7.919,05 punts. El compost del Shenzhen ha guanyat un 2,897% i ha tancat als 1.347,94.

Mentrestant, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat al voltant del 0,6% durant la seva última hora de negociació, i les accions del gegant tecnològic xinès Tencent han guanyat un 1,97%.

El Kospi, de Corea del Sud, s’ha recuperat de les pèrdues i ha finalitzat la seva jornada amb una pujada del 0,17%, i s’ha siutat als 2.180,73 punts, amb un augment del 0,45% en les accions del seu pes pesat, Samsung Electronics.

A Austràlia, l’ASX 200 ha baixat un 0,18% i ha tancat als 6.060,80 punts. El subíndex financer ha caigut un 1,15% a mesura que disminuïen els guanys dels anomenats 'Quatre Grans' bancs del país. Austràlia and New Zealand Banking Group ha perdut un 1,3%, Commonwealth Bank of Australia ha caigut un 1,24%, Westpac ha cedit un 1,53% i National Australia Bank ha caigut un 1,62%.

Els mercats de valors del Japó han romàs tancats dilluns per vacances.

Els inversors estaran atents als esdeveniments al front comercial entre els EUA i la Xina, amb una nova ronda de negociacions que se celebrarà a Pequín a finals d'aquesta setmana.

The Wall Street Journal va informar divendres que els dos països encara no havien elaborat un esborrany sobre els assumptes en què estan d'acord o en desacord. Washington i Pequín intenten arribar a un acord sobre el comerç abans de la data límit de l'1 març, després de la qual s'aplicaran aranzels addicionals a les importacions xineses als Estats Units.

Noticias relacionadas

contador