banco popular china

L'impacte positiu per les mesures d'estímul comunicades per la Xina aquest dimarts s'ha tornat a deixar notar avui, amb avenços que superen l'1% al Hang Seng i el Shanghai després de disparar-se durant la sessió passada un 4%, respectivament.

Aquest dimecres, el Banc Popular de la Xina (PBoC) ha retallat la taxa de facilitat de préstec a mitjà termini (MLF) al 2% des del 2,3%. Aquesta és la segona retallada en la taxa MLF en aproximadament tres mesos, després que el banc central reduís la taxa del 2,5% al ​​2,3% a finals de juliol.

Dilluns, abans de la compareixença del governador del PBoC de la passada sessió anunciant les mesures -que inclouen retallades de la taxa d'interès i del coeficient de reserves obligatòries (RRR), ajustaments als préstecs hipotecaris i suport a la borsa-, el Banc Popular de la Xina va injectar 234.600 milions de iuans (33.290 milions de dòlars) al sistema bancari a través d'operacions de mercat obert. També va reduir la taxa de recompra inversa a 14 dies de l'1,95% a l'1,85%.

A Austràlia, els inversors han conegut les xifres d'inflació, amb l'índex de preus al consumidor pujant un 2,7% interanual a l'agost, en línia amb les expectatives dels economistes enquestats per Reuters i disminuint-se des de l'augment del 3,5% al ​​juliol.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia cotitza molt pla després de dos dies consecutius de pèrdues.

El Nikkei 225 del Japó amb prou feines es mou, mentre que el Topix cau lleugerament.

El Kospi de Corea del Sud es manté igualment molt pla, mentre que el Kosdaq de petita capitalització avança un 0,2%. Corea del Sud ha anunciat aquest dimecres el seu Index Korea Value Up, que començarà a operar dilluns.

Aquest índex estarà compost per 100 empreses, amb accions dels sectors de tecnologia de la informació i industrials representant-ne més del 40%.

Noticias relacionadas

contador