dl china stock market share trading peoples republic of china prc peoples bank of china pboc chinese yuan renminbi cny cash graphic
Sharecast graphic / Josh White
40.780,70
  • -131,67
  • -0,32%

Les borses asiàtiques han pujat aquesta matinada amb força, amb alces de més del 3% per al Hang Seng de Hong Kong, després que Pequín s'hagi compromès a intensificar les mesures per impulsar l'economia xinesa.

Els principals líders de la Xina han promès "ajustar i optimitzar les polítiques de manera oportuna" per al sector immobiliari, elevant la feina estable a un objectiu estratègic, juntament amb altres promeses per impulsar la demanda de consum intern i resoldre els riscos del deute local.

Tot això, en el marc de la reunió del Politburó, l‟òrgan clau de presa de decisions de màxim nivell del Partit Comunista de la Xina. Presidit pel president Xi Jinping, l'òrgan ha dit que implementarà una política "contracíclica" i s'aferrarà en gran mesura a una política monetària prudent i a una política fiscal proactiva, segons la lectura publicada dilluns a la nit d'aquesta reunió trimestral del Politburó.

Les borses xineses s'han disparat després d'aquesta decisió. A més del rebot del Hang Seng, a la Xina continental el Shenzhen Component i el Shanghai Composite han registrat pujades per sobre del 2%.

I l'optimisme s'ha estès a altres mercats de la regió Àsia-Pacífic. Per exemple, el Kospi sud-coreà ha cotitzat pla, mentre que el Kosdaq ha pujat un 1%. El Producte Interior Brut (PIB) del país ha registrat un creixement interanual del 0,9% al segon trimestre, segons les estimacions avançades aquest dimarts. Es tracta de la mateixa lectura que al primer trimestre, i ha superat l'estimació del 0,8% del consens. En termes intertrimestrals, el PIB de Corea del Sud ha crescut un 0,6%, el major augment trimestral registrat des del segon trimestre del 2022.

Per la seva banda, l'índex australià S&P/ASX 200 ha ampliat els guanys de dilluns i ha pujat un 0,33%. Tot i això, al Japó el Nikkei 225 ha caigut un 0,18%, mentre que el Topix ha pujat un 0,13%.

Noticias relacionadas

contador