trump china eeuu portada buena
38.635,62
  • 83,56
  • 0,22%

Els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat amb caigudes properes a l'1% aquest dimarts, tot i el optimisme que envolta les converses comercials entre la Xina i els EUA.

"La situació comercial entre els Estats Units i la Xina sembla estar cobrant un impuls positiu", assenyala David Madden, analista de CMC Markets. Al final de la setmana passada, van transcendir informacions que s'estava fent un "avanç", i la impressió va ser que la fase u de les converses comercials estava gairebé completa. Ahir, el president dels EUA, Donald Trump, va dir que esperava que s'acordés un pacte comercial el proper mes i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, a més del mateix Trump, assistirà a la reunió de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic a Xile el proper mes. La primera fase de l'acord comercial podria ser signada llavors.

A més, el Representant de Comerç dels Estats Units està considerant estendre la suspensió aranzelària a les importacions xineses per valor de 34.000 milions de dòlars. La suspensió dels gravàmens expirarà a finals de desembre.

Tot i que els parquets xinesos s'han tenyit de vermell i a Hong Kong també s'han vist caigudes del 0,5%, la resta de borses regionals han acabat amb guanys. El Nikkei ha pujat un 0,47%, mentre les borses del Pacífic també han acabat amb marginals avanços. Al sud-est asiàtic s'han vist guanys del 0,3% de mitjana i el Kospi sud-coreà ha tancat pla.

Noticias relacionadas

contador