• El preu del petroli es dispara més d'un 5% després de l'acord de l'OPEP
  • Janet Yellen, presidenta de la Fed, va tornar a reiterar la seva intenció d'elevar els tipus d'interès
ibex_bolsa_madrid

Les borses europees cotitzen a l'alça després de la notícia que l'OPEP hauria arribat a un acord a Algèria sobre la congelació de la producció de petroli. L'IBEX s'impulsa al voltant d'un 1% i supera els 8.800 punts, amb Repsol liderant els guanys amb una pujada superior al 4%. En canvi, IAG, que cau un 1,5%, Banco Popular, que ho fa una mica més d'un 1%, i Bankinter i Banc Sabadell, que se situen amb caigudes per sota del 0,5%, són els únics valors de l'índex que es troben en vermell. Les borses europees cotitzen a l'alça després de la notícia que l'OPEP hauria arribat a un acord a Algèria sobre la congelació de la producció de petroli.

  • 11.659,20
  • 0,35%

El preu del petroli es va disparar més d'un 5% després de l'acord de l'OPEP de limitar la producció al novembre i avui dijous, el Brent cotitza lleugerament per sota dels 49 dólares el barri.. Aquesta decisió, segons fonts del càrtel recollides per la CNBC, s'ha acordat en una reunió informal a Algèria. Els detalls seran més complets en la reunió oficial del 30 de novembre a Viena. L'acord és congelar la producció diària en 32,5 milions de barrils.

DE NOU LA BANCA

El preu del petroli es dispara més d'un 5% després de l'acord de l'OPEP de limitar la producció al novembre

Al mercat bancari espanyol, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha posat en marxa "les mesures necessàries per analitzar la reordenació de les entitats de crèdit participades, mitjançant la fusió de Bankia i Banco Mare Nostrum (BMN) explorant, al mateix temps, altres possibles alternatives".

D'altra banda, a Europa segueix preocupant la situació de Deutsche Bank després de les especulacions que el banc alemany podria necessitar un rescat per part del govern. El diari alemany Zeit publicava aquest dimecres, que funcionaris del Govern alemany, de la Comissió Europea i del Banc Central Europeu (BCE) treballen en un possible pla de contingència.

INTENCIONS SENSE FETS

En matèria monetària, Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal dels EUA (Fed), va tornar a reiterar la seva intenció d'elevar els tipus d'interès. "Si les coses segueixen en el curs actual, haurem de retirar una petita part de l'acomodació monetària, potser aquest any" va declarar en el seu discurs d'aquest dimecres.

Des del punt de vista macro, avui dijous s'han presentat les vendes al detall del Japó, que han mostrat una caiguda del 2,1% durant el mes d'agost en termes interanuals. A Espanya, s'ha publicat la dada de l'IPC, que torna a positiu després de nou mesos. La desocupació augmenta a Alemanya tot i que la taxa d'atur es manté en el mínim històric del 6,1%.

contador