• L'índex espanyol ha tancat en vermell en cinc de les últimes sis jornades
  • Telefónica i BBVA, els únics pesos pesats en verd
  • ArcelorMittal i Acerinox han liderat els avenços
broker 631

L'IBEX 35 ha tornat al vermell i ha tornat a perdre els 10.500 punts. El selectiu ha caigut un 0,57% i s'ha situat als 10.449 punts. L'índex espanyol no està registrant la seva millor ratxa, ja que en cinc de les últimes sis jornada ha tancat en negatiu. Malgrat això, la pujada acumulada a l'any és de gairebé el 12%.

  • 11.659,20
  • 0,35%

IAG ha estat el fanalet vermell de la sessió després de deixar-se un 1,97% fins a situar-se per sobre dels 7 euros. Grifols ha estat el segon valor amb pitjor comportament, després de caure un 1,89% fins als 23,84 euros. El podi baixista el completa Mapfre, que ha caigut un 1,78%.

Durant la jornada, Técnicas Reunidas, que finalment ha cedit un 1,23%, ha estat que ha liderat les caigudes durant la jornada. Dilluns també va ser el fanalet vermell de la sessió, de manera que s'acumula en aquestes dues jornades una caiguda de més del 2%.

Els valors acereros han estat els que han tirat de l'IBEX per al costat verd. No obstant això, la pujada que han registrat Arcelor Mittal (+1,63%) i Acerinox (+0,94%) no ha estat suficient per evitar les pèrdues en el selectiu. ArcelorMittal ha estat que ha liderat els avanços. El segon valor que ha registrat la major pujada ha estat Mediaset, després d'avançar un 1,08%.

Entre els pesos pesats de l'IBEX cal destacar que només un valor ha aconseguit tancar en positiu. Telefónica ha avançat un 0,06%, fins a 9,01 euros. Dilluns, la companyia de telecomunicacions va arribar a perdre els 9 euros durant la sessió, tot i que va finalitzar-la per sobre. La pressió dels baixistes a la companyia ha augmentat fins al 2,6% del capital.

No obstant això, Inditex ha estat el 'blue xip' que més ha caigut aquesta jornada, ja que s'ha deixat un 1,2% fins als 33,34 euros. També cal parlar aquest dimarts de Banc Santander, que ha tancat amb caigudes del 0,79%, tot i que Citi hagi dit que augmentarà la seva rendibilitat al 24% després de la compra de Popular.

Al Mercat Continu, Almirall ha tornat a ser el valor que més ha caigut, gairebé un 10%, després de la seva rebaixa de previsions per a 2017 que va anunciar dilluns passat. Això fa que la companyia acumuli una caiguda del 29% en les dues jornades de setmana. D'altra banda, Atresmedia ha pujat un 4,22% després de la sentència favorable de Mediapro enfront de Prisa. També cal parlar de Liberbank, que aquest dimarts ha caigut un 0,53% fins als 0,94 euros. Aquest dijous, la Comissió Nacional del Mercat de Valors ha de decidir si aixecarà la restricció de les posicions curtes en el valor.

ALTRES MERCATS

Signe mixt a la resta de mercats del Vell Continent. El FTSE 100 de Londres ha caigut un 0,55%. Pearson i Mark & ​​Spencer han tancat amb caigudes del 5,14% i del 4,66% en aquest índex. La primera per vendre una participació de la seva empresa i el minorista per una caiguda en les seves vendes. També ha tancat en vermell el CAC 40 de França, -0,48%, i el DAX 30 alemany s'ha deixat un 0,07. No obstant això, el PSI 20 de Portugal ha pujat un 0,08%

Mentrestant Wall Street cotitza amb caigudes mentre espera el discurs de la presidenta de la Reserva Federal, Janet Yellen dimecres. En aquest mercat cal parlar de la caiguda de snapchat fins a mínims anuals, per sota del preu de sortida a borsa, així com la d'Amazon, del 0,6%, en el seu 'Prime Day', per tercer any consecutiu.

El petroli s'ha capgirat i cotitza amb pujades properes a l'1%. En el cas del barril de Brent, de referència a Europa, la pujada és del 0,9% fins als 47,3 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, de referència als EUA, puja un 0,8% fins als 44,78 dòlars. Al mercat de divises, l'euro puja un 0,3% fins als 1,1433 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que a la vista del moviment d'aquest dimarts a les borses europees, clarament de més a menys, "creiem que finalment semblen posar rumb cap a l'important suport que presenten en el buit alcista de finals de abril".

Dies enrere comentàvem que si els nostres veïns posaven rumb cap a aquest buit l'IBEX 35 podria ressentir-se i tancar per sota del suport dels 10.377 punts. "Hem tancat a prop del suport i això ens fa pensar que a poc més que caigui la renda variable europea tancarem el buit alcista homòleg, almenys en espelmes diàries", assenyala l'expert. Però com aquest buit també ho és setmanal encara hi ha la possibilitat que s’ompli en la seva totalitat, les borses europees omplin el buit alcista i des d'aquí, amb la vista posada en el tancament setmanal, les borses comencin a rebotar amb força.

De manera que totes elles haurien emplenat els buits alcistes (que no tancat) per des d'aquí, d'una vegada per totes, intentar posar punt i final a la fase de consolidació lateral-baixista que ja dura fa dos mesos i mig. "De tancar el buit alcista dels 10.377 punts a l'IBEX 35 la següent zona de suport la situem als 10.200 punts aproximadament", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador