- 44,90
- 0,39%
L'IBEX 35 ha pujat un 0,19% i ha recuperat per la mínima els 9.100 punts (9.102,70). L'índex espanyol ha liderat una jornada de pèrdues moderades a les borses europees. El selectiu s'ha donat suport un dia més per pujar en els seus dos pilars dels últims temps: Inditex (+1,71%) i Telefónica (+1,04%). Encara que aquesta jornada també li han donat suport els dos grans bancs: BBVA (+1,21%) i Santander (+0,62%). A més, els valors més alcistes del dia han estat Indra (+4,03%), DIA (+2,49%) i Cellnex Telecom (+2,02%).
Després del tancament de mercat, el banc amb seu al País Basc, BBVA, ha anunciat que el seu pròxim conseller delegat serà el directiu turc Onur Genç, que assumirà el càrrec un cop Carlos Torres assumeixi les funcions de president executiu, fet que tindrà lloc a partir de 2019. Genç, actual conseller delegat de BBVA Compass, la filial del banc als Estats Units, procedeix de l'entitat turca Garanti Bank.
Noticia relacionada
Onur Genç, procedent de Garanti, serà conseller delegat de BBVAA la banda negativa, CaixaBank (-2,06%) ha seguit caient després de presentar aquest dimarts el seu Pla Estratègic fins al 2021. Els experts de Deutsche Bank el consideren realista i han reiterat la seva aposta de compra per al valor, però la valoració del mercat és que li falta ambició.
Encara que el valor més baixista de l'IBEX ha estat l'aerolínia IAG (-3,83%), afectada per la incertesa sobre el Brexit. Tampoc ha tingut una bona jornada Enagás (-1,47%) després de rebre un consell negatiu de JP Morgan. Un altre llast per a l'IBEX ha estat Iberdrola (-1,09%).
Noticia relacionada
Enagás mostra la retallada de valoració de JP MorganAl mercat de matèries primeres, el petroli Brent cau un 1,7%, fins als 59,19 dòlars, després que els inventaris setmanals de cru als EUA hagin pujat a 3.570.000, per sobre dels 0,7 milions esperats. Repsol (-0,84%) ha descomptat aquesta caiguda de l''or negre'.
Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,07%, fins als 1,1285 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta lleugerament un 0,06%, fins a l’1,552%.
TENSIÓ COMERCIAL
Les places del Vell Continent avancen al ritme de les últimes novetats relacionades amb la reunió prevista per a aquest dissabte entre el president nord-americà, Donald Trump, i el líder xinès, Xi Jinping.
"La renda variable mundial segueix ballant al ritme dels titulars sobre la tensió comercial. Tot i començar el dia en números vermells, el Dow va acabar aquest dimarts en positiu després que l'assessor de la Casa Blanca, Larry Kudlow, es mostrés optimista davant la possibilitat que es redueixin les tensions comercials. Els seus comentaris venen després que Trump mostrés, a principis de setmana, un to més pessimista", assenyala Jasper Lawler, analista de London Capital Group.
Segons Lawler, els comentaris contradictoris sobre la reunió entre els dos líders, que es produirà en el marc del G-20, estan injectant volatilitat al mercat. "Els mercats estan dipositant les seves esperances en la cimera i en les reunions paral·leles entre el president Xi i Trump com l'última oportunitat de l'any per fer avançar les negociacions comercials", afegeix aquest expert.
A més, des d'Itàlia, Matteo Salvini ha dit que li agradaria evitar qualsevol acció disciplinària de la Unió Europea (UE) en relació als pressupostos del país per al proper any, informa Reuters.
També són notícia les últimes crítiques de Donald Trump vers el president de la Reserva Federal, Jerome Powell. Powell té previst parlar aquest dimecres sobre l'estabilitat financera al Club Econòmic de Nova York.
Finalment, les preocupacions que envolten el Brexit segueixen latents. Després que els líders de la Unió Europea (UE) aprovessin l'acord, els inversors ara estan tornant la seva atenció a la situació política dins del Regne Unit. El Parlament britànic votarà sobre l'acord l’11 de desembre.
Noticia relacionada
El Regne Unit s'estima que el PIB es reduirà fins a un 9,3% amb un Brexit sense acordANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35
"Nova sessió que acaba sense pena ni glòria, però que almenys ens manté relativament a prop de la resistència que tenim als 9.230 punts, l'últim màxim decreixent. Ja sabeu que des de maig tenim 7 impecables màxims decreixents i que per poder dir que, potser, alguna cosa està canviant necessitem (com a mínim) construir un primer màxim creixent", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Sense perdre de vista tampoc la resistència que tenim als 9.350 punts, per on passa en aquest moment la directriu baixista. Pel que fa a la resta, més del mateix: clara fortalesa de Telefónica i d'Inditex. Sobretot d'aquesta última, que acumula una pujada de l’11% des dels nivells de fa una setmana i mitja", afegeix aquest expert.
"Per tant, no ens enganyem, si no fos per Telefónica i pel gegant tèxtil una altra cara faria. Quant a la resta d'Europa ens conformem amb què cotitzi un 3% per sobre dels importants suports que tenim als mínims d'octubre. Encara l'ideal seria posar més terra pel mig si és possible", conclou Rodríguez.