- -18,50
- -0,16%
Jornada de lleugers rebots a les borses europees després del 'sotrac' de la passada jornada amb l'anunci dels nous aranzels dels Estats Units a la Xina. L'IBEX 35 ha tancat aquest dijous amb una pujada del 0,35%, a prop de màxims de la sessió, fins als 9.767 punts.
Indra ha liderat els guanys en aquesta sessió amb una pujada del 3,27%, seguida d'Arcelor Mittal (+3,06%) i Amadeus (+2,1%).
En canvi, jornada de pèrdues per a DIA, que s'ha deixat un 2,06% coincidint amb què Goldman Sachs ha augmentat la seva participació en la cadena fins al 14%. També jornada de pèrdues per part de la banca, especialment per a Bankia (-1,1%) però també per Caixabank (-0,69%) i Bankinter (-0,3%). Repsol ha estat un altre dels valors en vermell (-0,29%) després d'anticipar uns resultats del segon trimestre "sense sorpreses".
Aena ha estat notícia aquesta sessió després de conèixer que Maurici Lucena, ex-Banc Sabadell, serà el seu nou president. La companyia ha tancat amb una pujada del 0,96%. Al seu torn, Telefónica ha caigut un 0,24% després d'anunciar que desactiva uns dies les altes de clients a O2 per errors. Finalment, Cellnex puja un 0,81% després que Abertis hagi venut un 29,9% als Benetton per 1.500 milions.
AGENDA DEL DIA
Aquesta sessió de dijous continuarà marcada per la reunió de líders a Brussel·les. Donald Trump ha sembrat la polèmica a la cimera de l'OTAN després de llançar dures acusacions, especialment contra Alemanya, i va demanar als seus socis que augmentin la despesa en defensa no ja fins al 2% pactat, sinó fins al 4%. Segons els experts, aquesta exigència no és més que un exemple de la manera de negociar que té Trump: portar l'altra part al límit per finalment acabar en el que sembla un punt mitjà, que en realitat és el que ell buscava.
La jornada també ha comptat amb les actes de l'última reunió del Banc Central Europeu (BCE), en què s'ha reafirmat que mantindran els tipus d'interès "el temps que sigui necessari" ja que, segons la seva opinió, encara no s’ha arribat a la inflació marcada d'acord amb els objectius de "convergència, confiança i resiliència".
A més de tot això, aquest dijous la Comissió Europea (CE) publica les seves previsions de creixement de l'economia espanyola i, segons han avançat diversos mitjans, les ha revisat a la baixa des del 2,9% que va anticipar al maig fins al 2,8%. Es tractaria de la primera vegada que Brussel·les retalla la previsió de creixement espanyola de 2018, després de quatre revisions consecutives a l'alça.
Finalment, cal assenyalar que el mercat estarà molt pendent de l'evolució del cru, especialment del barril Brent, després de la caiguda de més del 6% de la passada jornada pressionat, segons els analistes, per la guerra comercial. En aquests moments, el Brent cedeix un 0,3% i el West Texas es deixa un altre 1,3%. Continuen les divergències entre ambdós vistes durant els últims temps.
ANÀLISI TÈCNICA
Segons l'opinió de José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, el tancament d'aquesta sessió deixa "bones sensacions" després d'aconseguir tancar a prop de màxims del dia tot i haver tocat els 9.694 punts. "Aquest nivell es correspon amb un ajust/retrocés del 50% del tram alcista preu, el que deixa la porta oberta que la correcció iniciada des dels màxims de dilluns (9.971) pugui haver finalitzat", afegeix l'analista.
No obstant això, matisa que, per anul·lar el senderí baixista de molt curt termini, l'IBEX necessita anul·lar el buit baixista d'aquest dimecres, als 9.890 punts. Per sobre, estarem atents als 9.971 punts, l'últim màxim decreixent. Tot i que, afegeix, "l'IBEX presenta nombroses resistències dins del rang de preus comprès entre els 9.985 punts (màxims de juny) i els 10.100 punts", tal com es veu en el gràfic. Per sota, per la banda dels suports, tenim els 9.430-9.450 punts.