- Segons el NIESR, el PIB va pujar un 0,3% durant els tres mesos fins al juliol
- Tot i la dada de juliol, després del Brexit, indica una caiguda del 0,2%
L'IBEX-35 cotitza als màxims de la sessió, en pujar més d'un 1% i superar els 8.600 punts, després de que s'hagi publicat la dada més important de la jornada. L'estimació del PIB dels últims tres mesos del Regne Unit, realitzada per l'Institut Nacional d'Investigació Econòmica i Social (NIESR, per les seves sigles en anglès), ha mostrat un creixement al maig, juny i juliol del 0,3% lleugerament per sota del 0,4% esperat pel consens dels analistes.
- 11.537,10
- -0,70%
- 0,28€
- -0,21%
"La nostra estimació mensual del PIB suggereix que va augmentar un 0,3% en els tres mesos que van acabar al juliol de 2016, després d'un creixement del 0,6% en els tres mesos que van acabar al juny de 2016", afirma l'Institut. "Les dades mensuals suggereixen que el PIB va baixar un 0,2% al juliol. Aquesta estimació és consistent amb la nostra última previsió trimestral, que preveu una contracció del 0,2% en el tercer trimestre de l'any. Estimem que hi ha possibilitats d'una recessió tècnica entre el tercer trimestre de 2016 i el quart trimestre de 2017", afegeix el NIESR.
En l'àmbit empresarial, la situació d'OHL és la més destacada. Després de diversos dies caient en borsa, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha confirmat que els inversors baixistes han incrementat amb força la seva presència al capital de la constructora. A mitja sessió perd al voltant del 5%.
La CNMV ha confirmat que els inversors baixistes d'OHL han incrementat amb força la seva presència en el capital de la constructora
EL REBOT DEL PETROLI VS EL REBOT DE LES BORSES EUROPEES
Es publica durant la jornada d'avui dimarts l'estimació del PIB del Regne Unit dels últims tres mesos
L'expert en mercats, José María Rodríguez, subratlla que les pujades a les borses europees coincideixen amb el rebot del petroli. A més, creu que és una cosa que no hauria d’estranyar ja que "l'última gran caiguda a les borses mundials es va produir amb un petroli que no parava de corregir i que es col•locava per sota dels 30 dòlars el barril".
D'altra banda, recorda que en els mercats a tota gran pujada (acció) li correspon sempre, més tard o més d'hora, la seva fase d'ajust o de correcció (que anomenem fase de reacció). De manera que la caiguda del cru fins als 42 $/barril podria haver estat una simple "fase de reacció" al fortíssim ral·li alcista des de mínims anuals.