cbciudades tokio sh11

Els mercats asiàtics han tancat mixtos aquest dimarts després que Wall Street aconseguís rebotar després de la renúncia de Joe Biden a la carrera electoral nord-americana i la designació de Kamala Harris com a successora, encara que encara no hagi estat escollida de forma oficial com a candidata del Partit Demòcrata.

L'S&P ASX 200 australià ha estat un dels selectius més alcistes de la sessió després de pujar un 0,61%. Al costat contrari trobem índexs com el Shanghai Composite, que ha cedit un 1,6%, o el Hang Seng de Hong Kong, que ha perdut un 0,8% a la sessió.

Per la seva banda, el Kospi sud-coreà ha pujat amb moderació, igual que el Kosdaq, de petita capitalització. Al país asiàtic, l'índex de preus a la producció de Corea del Sud va pujar al juny un 2,5% interanual, enfront del 2,3% del maig. De la mateixa manera, les accions de l'aplicació de missatgeria Kakao han caigut amb ganes després que un tribunal sud-coreà emetés una ordre de detenció contra el fundador, Brian Kim, per presumpta manipulació del mercat.

Així mateix, el Taiex de Taiwan ha pujat amb força després d'una ratxa de quatre dies de pèrdues, impulsat pels sectors immobiliari, industrial i tecnològic. El Nikkei nipó gairebé no s'ha mogut i el Topix ha repuntat amb molta moderació. Per la seva banda, els índexs indis han caigut durant aquesta sessió. El govern de Modi presentarà als propers dies el seu primer pressupost.

Al mercat de divises, el dòlar australià i el neozelandès han mostrat debilitat i es mantenen cotitzant a prop de mínims de diverses setmanes després de la sorprenent i inesperada retallada de tipus d'interès de la Xina. "El dòlar australià i el kiwi tendeixen a reflectir una expressió més líquida i lliure de les realitats a què s'enfronta actualment l'economia xinesa", explica Rodrigo Catril, estrateg de divises de National Australia Bank, que assenyala que la relaxació del Banc Popular de la Xina "no és enorme en termes de magnitud, però és un senyal que el Banc Popular de la Xina està disposat a donar suport a l'economia juntament amb la part fiscal".

"Això probablement juga a favor de l'opinió que hi haurà certa tolerància per a una mica de debilitat al iuan", afegeix. Ambdues divises solen ser utilitzades com a substituts líquids de la moneda xinesa.

El ien ha guanyat una mica de terreny respecte del dòlar (+0,3%, 0,63 dòlars) i l'índex del dòlar s'ha mantingut estable.

Noticias relacionadas

contador