des billets de 10 000 yens tokyo

Els mercats d'Àsia han tancat dimecres la sessió en negatiu. Les accions xineses se situen al nivell més baix en set mesos per les preocupacions sobre el comerç, mentre que les accions japoneses es van veure afectades pels comentaris agressius del Banc del Japó (BoJ). Per la seva banda, el ien escala a màxims des del gener.

En general, les divises asiàtiques van avançar dimecres, amb un cert alleujament per la debilitat del dòlar, però ha e stat el ien que en va destacar. Considerada un refugi segur, la divisa japonesas'ha enfortit fins al nivell més alt des del gener enfront del dòlar nord-americà, i ha cotitzat als 141,68.

Des del BoJ, Junko Nakagawa, membre de la junta directiva, ha assegurat que l'organisme seguirà augmentant els tipus d'interès si l'economia i la inflació es mouen en línia amb els pronòstics del banc.

"En considerar ajustar encara més el grau de flexibilització monetària, hem de mirar enrere els esdeveniments del mercat després del nostre canvi de política al juliol i avaluar amb cura com els canvis del mercat afecten la nostra economia i les perspectives de preus", ha assenyalat.

Entre les borses, el Nikkei 225 ha liderat les pèrdues i ha caigut a prop d'un 1,5% i ha acumulat vuit dies consecutius a la baixa.

De la resta, el Topix s'ha deixat un 1,8%, el Hang Seng ha perdut un 1,4% i el CSI 300 ha baixat un 0,43%. A més, el Kospi de Corea del Sud ha baixat un 0,4%. Per contra, el Kosdaq ha estat l'únic índex que ha pujat, un 0,46%.

Les borses xineses se situen així al seu nivell més baix en set mesos, per les preocupacions sobre el comerç. I és que els EUA preparen un projecte de llei que pretén restringir els negocis amb les empreses biotecnològiques xineses.

Noticias relacionadas

contador