dl japan tokyo street pedestrians shopping street crossing unsplash
Sharecast / Jezael Melgoza via Unsplash

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat en negatiu aquest dimecres. Seguint l'estela de Wall Street, el vermell s'ha imposat als parquets després de les dades que s'han conegut tant al Japó com a Corea del Sud.

Al Japó, l'índex de preus de béns corporatius ha pujat un 3,2% interanual l'agost, en línia amb el que preveu el consens, però per sota de la xifra revisada del 3,4% del juliol. L'IPCB, que mesura els preus dels béns que les empreses japoneses es cobren entre si, encadena vuit mesos consecutius de desacceleració.

Així mateix, al país s'ha publicat la confiança empresarial, que s'ha deteriorat al setembre en caure l'optimisme entre els grans fabricants i els no fabricants. En concret, segons l'enquesta Tankan de Reuters, l'índex de confiança dels fabricants ha caigut a +4, enfront dels +12 d'agost. Es tracta de la caiguda més gran des del gener, quan l'índex va baixar 14 punts.

Les empreses nipones es queixen de l'augment dels costos de les primeres matèries, així com de la debilitat de la demanda mundial i interna. Altres vents en contra esmentats inclouen la guerra d'Ucraïna, així com les tensions entre la Xina i els Estats Units.

Per la seva banda, la taxa d'atur de Corea del Sud ha caigut a un mínim històric l'agost, situant-se al 2%, enfront del 2,7% del juliol. Es tracta del nivell més baix registrat des de l'inici de la sèrie de dades el juny del 1999. En termes desestacionalitzats, la desocupació l'agost ha estat del 2,4%, enfront del 2,8% del juliol.

Els mercats no s'han pres gaire bé aquestes xifres. El Nikkei 225 japonès s'ha deixat un 0,43% i ha trencat una ratxa de tres dies de guanys, tot i que el Topix ha registrat una pèrdua menor, del 0,27%.

El Kospi sud-coreà ha baixat un 0,16%, mentre que el Kosdaq ha perdut un 1,16%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 s'ha deixat un 0,7% i ha acabat als 7.153,9 punts.

Per acabar, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha revertit els guanys anteriors i ha cedit un 0,25%, mentre que les accions de la Xina continental també han caigut, amb el CSI 300 perdent un 0,92%.

Noticias relacionadas

contador