ep la mayoria de los viajeros espanoles planifica sus viajes a destinos asiaticos con seis meses de
CATHAY PACIFIC
40.780,70
  • -131,67
  • -0,32%

Les borses d'Àsia reboten aquest dijous, seguint l'estela alcista de Wall Street. Els inversors compren després de la reunió de la Reserva Federal (Fed), que va decidir mantenir els tipus d'interès, en línia amb les previsions. El Kospi de Corea del Sud avança un 1,8% i és l'índex més alcista, seguit del Nikkei japonès, l'ASX australià i el Hang Seng de Hong Kong. Per la seva banda, el Shanghai Composite xinès registra pèrdues moderades.

El banc central va mantenir el preu del diner als Estats Units al 5,25%-5,50%, màxims dels últims 22 anys, i va assenyalar que "està molt atent als riscos inflacionistes", però no va fer referència a la necessitat de pujades de tipus addicionals al comunicat.

L'organisme es va limitar a assenyalar que "estaria disposat a ajustar la postura de la política monetària segons correspongui si sorgeixen riscos que poguessin obstaculitzar" el seu objectiu de baixar la inflació fins al 2%.

El seu president, Jerome Powell, ha indicat a la roda de premsa posterior que "hem arribat molt, molt lluny amb aquest cicle de pujades de tipus", encara que decidiran sobre els interessos "reunió a reunió".

A més, ha afegit que la Fed "no està pensant en retallades de tipus ara mateix en absolut", sinó a esbrinar si "l'orientació de la política monetària és prou restrictiva per reduir la inflació al 2% al llarg del temps, de forma sostenible".

LA FED JA NO PUJARÀ TIPUS

Després dels missatges llançats per la Fed, el consens de mercat ha elevat fins al 80% des del 69% la probabilitat que el banc central nord-americà no pugi els tipus a la reunió del proper 13 de desembre.

Els experts d'Oxford Economics comenten que la postura de la Fed "és coherent" amb la previsió que "no hi haurà més pujades de taxes d'interès".

Segons la seva valoració, "Powell va deixar clar que la Fed serà força pacient abans de tornar a pujar les taxes i donarà més temps perquè les pujades acumulatives i les condicions financeres més ajustades tinguin un impacte a l'economia".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1% (81,24 dòlars) i el Brent rebota un 0,95% (85,47 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,24% (1,0593 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,27% (1.993 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,73% i el bitcoin repunta un 2% (35.269 dòlars).

Noticias relacionadas

contador