dl china shanghai prc peoples republic of china night city street neon signs view unsplash
Sharecast / Krzysztof Kotkowicz via Unsplash
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han registrat pujades aquest dimecres, animades pel rebot de la banca regional als EUA aquest dimarts, que va portar Wall Street a tancar amb un destacat avenç. A més, els mercats també han donat suport a les vendes al detall de la Xina, que van augmentar un 3,55% entre gener i febrer, en línia amb les expectatives.

Així mateix, al gegant asiàtic s'ha conegut la producció industrial del mateix període, que va augmentar un 2,4%, per sota del 2,6% esperat pel consens per a aquests dos mesos. Les xifres han deixat un cert sabor agredolç, i és que encara que no són dolentes, s'esperava un començament d'any més fort després de la reobertura del país, que a finals del 2022 va aixecar les restriccions de la política 'zero Covid' que mantenia des del inici de la pandèmia.

En qualsevol cas, aquestes xifres també han servit de suport per a les borses, que han seguit l'estela dels EUA i han tancat en verd. Destaquen les pujades registrades a Corea del Sud pel Kospi, que ha guanyat un 1,31% i ha acabat el dia als 2.379,2 punts, mentre que el Kosdaq ha repuntat un 3,05% i ha acabat als 781,17 sencers, després de conèixer-se que la taxa d'atur va baixar lleugerament al país al febrer.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 1,48%, i a la Xina continental el Shanghai Composite ha avançat un 0,6%, mentre que el Shenzhen Component ha registrat un guany marginal. Els inversors seguien assimilant les dades econòmiques xineses, després que el Banc Popular de la Xina (PBoC) hagi decidit mantenir sense canvis els tipus d'interès a mitjà termini, en el 2,75% i hagi elevat per quart mes consecutiu les injeccions de liquiditat mitjançant el refinançament dels préstecs a mitjà termini.

Les borses del Japó han mantingut un to molt més neutre. El Nikkei 225 ha moderat els guanys i ha tancat pla als 27.229,48 punts. El Topix, per part seva, ha pujat un 0,65% i ha acabat als 1.960,12 punts. Cal destacar que el Banc del Japó (BoJ) ha publicat les actes de la seva última reunió, en què reitera la seva postura de mantenir una política 'ultra-dovish'.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,86% fins als 7.068,9 punts.

Noticias relacionadas

contador