ep la mayoria de los viajeros espanoles planifica sus viajes a destinos asiaticos con seis meses de
CATHAY PACIFIC

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat en verd aquest divendres. Ho fan després de les fortes caigudes que van experimentar dijous. L'optimisme ha dominat les operacions aquesta última sessió de la setmana, tot i que els inversors encara continuen assimilant les dades macroeconòmiques que s'han publicat.

  • 40.912,37
  • 0,00%

Per exemple, la inflació de Tòquio, que ha estat més gran del que s'esperava. Els preus al consum a la capital del Japó es van situar al 3,3% l'octubre, un ritme de creixement més ràpid en comparació amb el 2,8% observat el setembre. La inflació subjacent, que exclou els preus dels aliments frescos, es va situar al 2,7%, lleugerament superior al 2,5% esperat pel consens.

Cal recordar que la inflació de Tòquio es considera un indicador avançat de les tendències a nivell nacional, i la dada es coneix just abans que el Banc del Japó (BoJ, per les sigles en anglès) es reuneixi dilluns que ve i dimarts per decidir sobre la política monetària.

També s'ha conegut l'índex de preus a la producció d'Austràlia, que va pujar a un ritme més ràpid durant el tercer trimestre. En concret, l'IPP va registrar un augment intertrimestral de l'1,8%, molt més que l'augment del 0,5% del trimestre anterior. El creixement interanual va ser del 3,8%, una mica més fred que la lectura anterior del 3,9%.

Aquesta dada també es coneix abans de la decisió de política monetària del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA, per les sigles en anglès), que es coneixerà el proper 7 de novembre.

L'última de les dades macro que s'ha publicat aquest divendres a la regió és la dels guanys industrials de la Xina, que van caure als primers nou mesos respecte a l'any anterior, segons dades publicades pel Govern. Els beneficis de les empreses industrials es van reduir un 9% en el període del gener al setembre respecte a l'any anterior, després d'una caiguda interanual de l'11,7% en els beneficis dels vuit primers mesos.

Aquestes dades no són res més que un altre recordatori dels desafiaments que enfronta l'economia de la Xina, a causa d'una recuperació postpandèmia molt més lenta del previst inicialment.

També a la Xina s'ha conegut aquest divendres que el que va ser primer ministre, Li Keqiang, ha mort.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,91% i ha liderat els mercats asiàtics, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina continental ha aconseguit revertir les pèrdues inicials i avançar un 1,39%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha guanyat un 0,21% i ha acabat el dia als 6.826,9 punts. El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 1,27%, tancant als 30.991,69 punts, mentre que el Topix ha sumat un 1,37%, i ha acabat als 2.254,65 punts.

El Kospi de Corea del Sud ha guanyat un 0,16% fins als 2.302,81 punts, mentre que el Kosdaq s'ha capgirat i ha avançat un 0,62%, i ha acabat el dia als 748,49 punts.

Noticias relacionadas

contador