evergrande china deuda
© Alberto Sánchez

Les borses d'Àsia continuen caient aquest dimarts al compàs de la caiguda del grup immobiliari xinès Evergrande, que aquest dilluns es va desplomar un 20% i està baixant amb força durant aquesta jornada. El Kospi de Corea del Sud lidera les pèrdues, amb descensos superiors a l'1%, seguit pel Hang Seng de Hong Kong, el Nikkei japonès, el Shanghai Composite xinès i l'ASX australià.

  • 40.780,70
  • -0,32%

Evergrande ha confirmat que una de les seves principals filials, Hengda Real Estate, no ha estat capaç de pagar el principal ni els interessos d'un bo de 4.000 milions de iuans (547 milions de dòlars) que vencia el 25 de setembre.

Això després que diumenge reconegués que la seva principal filial no pot emetre un nou deute a causa d'una investigació en curs per part del govern xinès.

Els problemes del sector immobiliari del gegant asiàtic han esdevingut una de les principals preocupacions dels inversors, ja que no hi ha una solució ràpida per arreglar aquest problema.

MÉS FACTORS NEGATIUS

A més, segons indica Michael Hewson, analista en cap de CMC Markets UK, "una altra advertència de l'agència de qualificació Moody's sobre l'impacte d'un altre tancament del govern a l'economia nord-americana i la seva qualificació creditícia no va ajudar l'estat d'ànim general, mentre que el president de la Reserva Federal de Minneapolis, Neel Kashkari, va dir que espera una altra pujada de tipus abans de finals de l'any, cosa que va ajudar a impulsar encara més el dòlar nord-americà i els rendiments".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,45% (89,34 dòlars) i el Brent cedeix un 0,45% (92,47 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,0585 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,2% (1.932 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,54% i continua renovant els màxims des del 2007; i el bitcoin repunta un 0,1% (26.321 dòlars).

Noticias relacionadas

contador