des billets de 10 000 yens tokyo

Els mercats asiàtics han tancat la sessió de dilluns amb to mixt. Els inversors esperen que arribin més retallades de tipus d'interès a Europa i als Estats Units. Mentrestant, el dòlar s'enfonsa enfront del ien.

Així, el japonès Nikkei 225 ha caigut un 0,66% i el Topix ha deixat un 0,87%. El Kospi de Corea del Sud ha baixat un 0,14% i el Kosdaq ha perdut un 0,84%, marcant el quart dia consecutiu de pèrdues. Mentrestant, a Hong Kong, el Hang Seng ha pujat un 1,08%, però el CSI 300 de la Xina continental ha baixat un 0,11%.

Divendres passat, el president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, va aclarir els pocs dubtes que quedaven en assegurar, durant la seva intervenció a Jackson Hole, que "ha arribat el moment d'ajustar la política. La direcció que cal seguir és clara, i el moment i el ritme de les retallades de taxes dependran de les dades que se n'obtinguin, l'evolució de les perspectives i l'equilibri de riscos”.

Això contrasta amb el to fermament agressiu del cap del Banc del Japó (BoJ), Kazuo Ueda, de manera que, a més de les borses, també ha mogut les divises.

De fet, l'índex del dòlar, que mesura la moneda enfront d'una cistella de monedes principals, va retrocedir a 100,69, fet que suposa situar-se per sota del mínim de 13 mesos aconseguit a finals de la setmana passada.

En concret, enfront del ien, la divisa nord-americana s'ha mostrat força feble, caient un 0,66%, fins als 143,45 iens per primera vegada des del 5 d'agost.

Per la seva banda, el iuan xinès ha baixat lleugerament. El Banc Popular de la Xina ha fixat el tipus de canvi mitjà oficial en 7,1139 per dòlar, el nivell més alt des del 13 de juny.

contador