cbasiared1 short1

Els mercats asiàtics han tancat en negatiu aquest dimecres tot i els màxims aconseguits durant la sessió prèvia a Wall Street. També, malgrat que les últimes dades publicades mostren que l'economia xinesa s'està recuperant. La pitjor part se l'ha endut el Kospi de Corea del Sud, que ha caigut un 1%.

A més de l'índex sud-coreà, la resta també s'han tenyit de vermell. El Nikkei del Japó ha caigut un 0,3% i el Hang Seng de Hong Kong, un 0,62%.

Les accions xineses van fluctuar entre guanys i pèrdues a mesura que els inversors debatien si Pequín desacceleraria el ritme de flexibilització de les polítiques després d'un creixement econòmic més fort a l'esperat durant el primer trimestre. És probable que el banc central de la Xina faci una pausa per avaluar les condicions econòmiques abans de prendre mesures addicionals.

Això, unit al fet que els inversors han rebutjat el pressupost suplementari proposat pel govern destinat en part a donar suport a les exportacions.

Els màxims marcats a Wall Street no han animat les borses d'Àsia. Entre les companyies, les accions de Samsung Electronics han baixat un 1,6%, mentre que l'altre protagonista de la sessió ha estat el fabricant de xips Texas Instruments. El grup va dir que espera que la desacceleració de la demanda de microxips duri uns quants trimestres més. "Texas Instruments ha publicat alguns bons resultats, però ha tirat una mica d'aigua freda sobre el que succeirà durant la segona meitat de l'any", afirmen des de Société Générale.

Noticias relacionadas

contador