• El Xangai Composite cau un 0,2%
China_Bolsas

Els mercats asiàtics presenten resultats mixts aquest dimarts, en una sessió on regna la tranquil·litat, després que els principals parquets mundials romanguessin tancats per les vacances nadalenques.

Les dades d'inflació subjacent i de la despesa mitjana per llar de Japó han tornat a caure al novembre per novè mes consecutiu

El contrapunt a aquest panorama el posa Japó, on les dades d'inflació subjacent i de la despesa mitjana per llar han tornat a caure al novembre per novè mes consecutiu. La taxa de desocupació al país nipó ha pujat una desena en el onzè mes de l'any, fins al 3,1%, per sobre del 3% esperat pel consens de mercat. La bateria de febles indicadors econòmics ha pesat sobre el ien, que ha perdut un 0,3% contra el dòlar fins al canvi de 117,390 iens. El Nikkei 225 ha rebut impuls de la depreciació de la moneda ipuja un 0,3%.

En altres llocs d'Àsia, el Xangai Composite cau un 0,2%, malgrat les dades positives del sector industrial de la Xina continental del mes de novembre, que suggereixen una millora de l'economia.

El Hang Seng d'Hong Kong, per la seva banda, cedeix un 0,3%; l'Àsia Dow cau també un 0,3%, mentre el Sensex es tenyeix de verd, amb guanys d'un 0,4% i l'índex de Singapur avança un 0,1%. El S&P/ASX 200 australià, també tanca en negatiu amb pèrdues d'un 0,28%.

Noticias relacionadas

contador