• Trump considera que la divisa americana està "massa forta" i rebaixa el seu discurs contra la Xina
Nikkei

Els comentaris del president Donald Trump sobre la fortalesa del dòlar (en una entrevista amb The Wall Street Journal ha suggerit que està massa forta) han propiciat les caigudes en la divisa americana enfront les seves divises asiàtiques, la qual cosa ha provocat aquest dijous descensos a les borses.

L'australià ASX 200 es va deixar un 0,77% mentre que el Nikkei va perdre un 0,68% i el ien va marcar nous màxims de cinc mesos enfront el dòlar nord-americà.

Trump va dir a l'entrevista amb WSJ que la moneda "s'està tornant massa forta" i que preferiria que la Reserva Federal (Fed) mantingués els tipus d'interès baixos. "És molt, molt difícil competir quan es té un dòlar fort i altres països estan devaluant la seva moneda", va afirmar.

El president dels Estats Units també va indicar que la seva opinió respecte a la Xina a la qual ha acusat en diverses ocasions de manipular la divisa, ha canviat perquè no vol posar en perill les negociacions amb Pequín per enfrontar l'amenaça de Corea del Nord.

"Tan aviat com Trump va dir que preferia uns tipus baixos i que havia canviat d'opinió sobre la Xina, el dòlar va estar sota pressió", va dir Gren McKenna, estrateg principal d’AxiTrader, a MarketWatch.

ES DISPAREN LES IMPORTACIONS XINESES

Les importacions xineses es van disparar un 31,1% durant el primer trimestre d'aquest 2017, fins aconseguir els 2,87 bilions de iuans (346.000 milions d'euros), segons ha informat l'Administració General de Duanes.

Les exportacions durant els tres primers mesos de l'any també van pujar un 14,8% fins als 3,33 bilions de iuans (prop de 453.700 milions d'euros). Amb aquestes xifres, el conjunt del comerç exterior xinès comptabilitzat en iuans, va créixer un 21,8% interanual i es va situar en 6,2 bilions de iuans (780.000 milions de dòlars, 750.000 milions d'euros), recull Efe.

contador