japon asia calle
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els guanys al Japó i Hong Kong han liderat dijous una sessió mixta a Àsia, molt marcada per l'anunci de la Reserva Federal dels EUA (Fed) que probablement mantindrà les taxes d'interès sense canvis durant el 2020.

El Nikkei del Japó (+0,14%) ha acabat amb modestos avenços mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong (+1,31%) ha tancat amb una alça considerable. El compost de Xangai (-0,30%) ha deixat caigudes mentre que el de Shenzhen (-0,19%) també ha disminuït lleugerament.

El Kospi de Corea de Sud (+1,51%) i els índexs de referència de Taiwan (+1,16%), Singapur (+0,76%) també han deixat notables avenços. L'ASX 200 d'Austràlia ha cedit un 0,7%, mentre que l'acció al mercat de les divises s'ha centrat en les pujades en el dòlar de Hong Kong, fins a un màxim de cinc mesos, i dels dòlars d'Austràlia i Nova Zelanda, enmig d'una onada de tancament de posicions curtes. La causa, la caiguda del dòlar davant tots els seus rivals després de la Fed.

Els inversors també estan molt pendents de la implementació de la ronda aranzelària sobre productes xinesos per valor de 160.000 milions de dòlars, que entra en vigor aquest diumenge, amb creixents expectatives que els EUA ajorni els impostos extra en pro de seguir amb les negociacions amb la Xina per l'anomenat acord de 'fase u'.

Noticias relacionadas

contador