chinacbfabrrica1

Els mercats d'Àsia han tancat la jornada d'aquest dimecres de manera mixta després de conèixer les dades industrials de la Xina i han mostrat les preocupacions sobre l'impacte dels tipus d'interès més alts durant més temps.

Així, el Nikkei 225 del Japó ha liderat les pèrdues en caure un 0,77%, mentre que el Topix s'ha deixat un 0,76%. A Corea del Sud, el Kospi ha baixat un 0,1%, però el Kosdaq ha pujat un 0,37%. Per part seva, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,56%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 australià ha baixat un 0,14%.

Els guanys industrials xinesos han estat la dada central del dia. Durant els primers vuit mesos de l'any, van registrar una caiguda de dos dígits, en baixar un 11,7%.

A més, al mateix país, membre del Comitè de Política Monetària del Banc Popular de la Xina (PBoC) Wang Yiming ha expressat en un fòrum econòmic que preveuen que l'economia de la Xina aconsegueixi un creixement al voltant del 5% aquest any.

Per l'altra banda, a Austràlia, s'han donat a conèixer xifres d'inflació. L'agost, la taxa general va arribar al 5,5%.

A la part de les divises, el ien japonès s'ha mantingut feble enfront del dòlar, a la zona dels 149, el nivell més feble en més d'11 mesos. El iuan ha pujat un 0,1%, però ha cotitzat a prop de mínims de 10 mesos.

Noticias relacionadas

contador