broker caidas portada

Mark Zandi, economista en cap de Moody's Analytics, espera que l'actitud més agressiva de la Fed provoqui caigudes al mercat d'entre el 10% i el 20%. I, a diferència de les retallades dels últims anys, Zandi estima que no es produirà una forta recuperació, especialment perquè el mercat està molt sobrevalorat. Calcula que podria trigar un any a tornar a recuperar els nivells actuals.

"Els vents en contra estan augmentant per al mercat de valors", va dir Zandi al programa Trading Nation, de CNBC, divendres. "La Reserva Federal ha de canviar de marxa aquí, perquè l'economia és molt forta", ha afegit.

Zandi suggereix que la correcció pot estar ja en marxa, perquè els inversors estan començant a espantar-se.

El Dow Jones va tancar aquest passat divendres la seva pitjor setmana des d'octubre, mentre que les borses europees van acabar la setmana passada amb fortes correccions que continuen aquest dilluns.

Malgrat la seva advertència sobre el mercat, Zandi creu que l'economia evitarà una recessió, perquè la desacceleració es deu més a la sobrecàrrega dels preus dels actius de risc que a una qüestió fonamental greu.

"L'economia anirà vent en popa", va dir. "La desocupació serà baix. El creixement salarial serà fort", va afegir.

ADVERTEIX SOBRE LA INFLACIÓ

Zandi fa mesos que està fent sonar les alarmes sobre la inflació. Al programa Trading Nation de principis de març, va afirmar que la inflació estava "a punt d'esclatar" i que els inversors no estaven comprenent del tot els riscos. Segons aquest economista, la inflació segueix sent un problema que afecta els inversors en borsa i en bons. Zandi veu poques possibilitats que el rendiment dels bons del Tresor a 10 anys segueixi baixant.

"No comptaria amb què els tipus es mantinguin a l'1,5% durant molt de temps, a causa del que està passant", ha afegit.

Les accions i els bons no són els únics actius de risc que li criden l'atenció. Zandi també veu que s'estan gestant més problemes en les vendes de matèries primeres i monedes digitals. A més, li preocupa la sostenibilitat d'un mercat de l'habitatge fort enmig de la pujada dels tipus hipotecaris.

"La inflació serà més alta del que era abans de la pandèmia", va dir Zandi. "La Fed fa almenys un quart de segle lluitant per aconseguir que la inflació pugi, i crec que ho aconseguirà", va afirmar.

Noticias relacionadas

contador