photo de la presidente de la bce christine lagarde

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha afirmat aquest dijous en una entrevista al canal francès de televisió France 2 que "els tipus no continuaran pujant". Ha confirmat que a Europa "estem a dalt de tot" pel que fa als tipus, i "si guanyem la batalla de la inflació, els tipus començaran a baixar".

Durant l'entrevista, Lagarde s'ha mostrat convençuda que el pitjor de la crisi inflacionista ja ha passat, encara que no ha volgut donar cap indicació sobre els terminis que maneja (o no) el BCE per relaxar la política monetària.

Això sí, ha recordat que el desembre la inflació a la zona euro es va situar al 2,9%, per la qual cosa a poc a poc s'acosta a l'objectiu del BCE d'aconseguir una taxa del 2%. També ha recordat que les projeccions del banc central apunten que els preus se situaran a l'1,9% el 2025.

I després d'això, ha dit que no creu que hi hagi risc d'"una recessió greu" a Europa, restant importància a la possibilitat d'una "recessió tècnica", en què s'entra en sumar dos trimestres de creixement econòmic negatiu.

Lagarde també ha explicat que ha rebutjat la proposta d'entrar a formar part del nou govern francès perquè està "en missió" al seu lloc actual, en un moment en què hi ha una situació delicada i ha de continuar. I és que la lluita contra la inflació no s'ha acabat.

"Quan comences una feina i has progressat i estàs a punt de guanyar la batalla, la portes fins al final", ha assenyalat la presidenta del BCE. Una informació de l'agència AFP havia apuntat la possibilitat de demanar a Lagarde que es convertís en ministra d'Afers Estrangers al gabinet del nou primer ministre francès, Gabriel Attal.

LA REELECCIÓ DE TRUMP, UNA AMENAÇA PER A EUROPA

Finalment, la màxima responsable del BCE ha parlat sobre la possible reelecció del republicà Donald Trump com a president dels Estats Units. Seria, ha afirmat, una "amenaça" per a Europa.

"Si traiem lliçons de la història, és a dir, de la manera com va dur a terme els primers quatre anys del seu mandat, és clarament una amenaça", ha apuntat Lagarde.

Segons la seva opinió, "hi ha prou de veure els aranzels comercials, el seu compromís amb l'OTAN, o la seva actitud respecte a la batalla contra el canvi climàtic. En aquestes tres àrees, en el passat, els interessos nord-americans no estaven alineats amb els europeus", ha destacat.

Noticias relacionadas

contador