ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
37.723,91
  • 568,58
  • 1,53%

La indústria de serveis de la Xina es va contraure a l'agost per primera vegada des del apogeu de la pandèmia a principis de l'any passat, segons les dades oficials publicades dimarts. Les preocupacions sobre una desacceleració econòmica han portat a tancar en negatiu els mercats asiàtics.

L'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina (ONE) i la Federació de Logística i Compres (CFLP) han anunciat conjuntament que el principal indicador macroeconòmic, l'índex oficial de gerents de compres manufactureres (PMI) d'agost, va caure fins als 50,1, enfront dels 50,4 registrats al juliol, la xifra més baixa des de febrer de 2020.

Encara que l'indicador continua en positiu, evidencia una tendència a la baixa des dels 51,9 punts que va marcar l'indicador al març i que de manera progressiva i continuada ha anat frenant amb el pas dels mesos fins a la dada d'avui.

La producció i l'activitat de les empreses xineses s'han alentit de forma considerable respecte al mes anterior "a causa, en part, dels factors com les inundacions registrades al país asiàtic o la situació pandèmica, ja que al llarg del present mes la Xina ha estat batallant amb un parell de rebrots, assenyalen des de l'ONE. La caiguda d'aquest mes al PMI de serveis es produeix quan la propagació de la variant delta a finals de juliol i agost va portar Pequín i moltes altres ciutats importants a anunciar restriccions de viatge i tancaments a algunes zones.

A les borses, el Shanghai Composite ha caigut un 0,75% mentre que el Shenzhen ha perdut un 1,674%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 1,43%. Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 1,08% mentre que l'índex Topix ha avançat un 0,32%. El Kospi de Corea del Sud ha guanyat un 0,61%. Per la seva banda, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 0,38%.

A l'àmbit empresarial, destaquen les caigudes de Tencent i NetEase després que la Xina limités el temps de videojocs dels menors. Aquestes plataformes només poden oferir els seus jocs en línia als menors d'edat de país entre les 8 i les 9 del vespre, els divendres, caps de setmana i en vacances, segons ha comunicat l'agència estatal de notícies Xinhua. La nova normativa suposa un gran pas respecte a les restriccions de 2019 quan s'havia reduït el temps de joc a 1,5 hores al dia.

Noticias relacionadas

contador