banco popular china

El Banc Popular de la Xina ha reduït el tipus d'interès de referència a 1 any en 5 punts bàsics, fins al 3,65%, i el tipus a 5 anys en 15 punts bàsics, fins al 4,3%, en un intent d'impulsar l'economia.

Els mercats xinesos han pujat després de conèixer la mesura. El Shanghai Composite guanya un 0,5% i el Shenzhen Component, un 1%. El Hang Seng es gira i cau un 0,2%.

"Creiem que les retallades asimètriques (...) tenen com a objectiu recolzar els préstecs a llarg termini i, en particular, les hipoteques, ja que l'oferta global de crèdit continua sent àmplia, mentre que la demanda de crèdit és lenta", escriuen els analistes de Goldman Sachs Economic Research aquest dilluns en una nota recollida per CNBC.

A la resta d'Àsia, el Nikkei japonès es deixa mig punt percentual i l'índex Topix retrocedeix un 0,2%.

El Kospi de Corea del Sud cedeix un 1% i el Kosdaq perd un 1,4%,

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia baixa un 0,9%.

Aquesta setmana l'atenció del mercat estarà posada en allò que hagin de dir els banquers centrals -especialment Jerome Powell divendres- al Simposi de Jackson Hole. Les actes de l'última reunió de la Fed i diferents membres del banc central dels EUA van insistir la setmana passada en els plans per continuar pujant tipus, motiu pel qual les borses van frenar la ratxa d'alces de quatre setmanes.

contador