dl chinese yuan renminbi peoples bank of china beijing peoples republic of china prc currency cash pb
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay
38.701,90
  • -111,68
  • -0,29%

La Xina ha presentat aquest dilluns les dades de la balança comercial, que han mostrat que el gegant asiàtic va exportar i importar menys del previst al mes d'octubre. Tot i això, la borsa de Hong Kong ha liderat les pujades durant aquesta primera sessió de la setmana.

En concret, les exportacions xineses van caure un 0,3% a l'octubre respecte a l'any anterior, incomplint les expectatives del consens d'analistes de Reuters, que augurava un augment del 4,3%. El descens en termes de dòlars nord-americans suposa un fort descens des de l'augment interanual del 5,7% del setembre, i la primera caiguda interanual des del maig del 2020, segons les dades de Refinitiv.

Per part seva, les importacions van caure a l'octubre un 0,7% en termes de dòlars nord-americans, incomplint també les expectatives d'un lleuger creixement del 0,1% i per sota de l'augment del 0,3% registrat al setembre. Tot i que en termes de iuans, les exportacions van augmentar un 7% i les importacions un 6,8%, segons les dades duaneres.

Tot i això, aquestes xifres no han fet trontollar l'índex Hang Seng de Hong Kong, que segueix beneficiant-se dels rumors sobre la possible reobertura de la Xina. En concret, aquest dilluns ha guanyat un 2,55% i l'índex Hang Seng Tech, un 3,88%. El Shanghai Composite de la Xina continental ha baixat lleugerament, mentre que el Shenzhen Component ha perdut un 0,232%.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 1,21% fins als 27.527,64 punts i el Topix també ha guanyat un 0,98%, situant-se als 1.934,09 punts. A Corea del Sud, el Kospi ha avançat un 0,99% fins als 2.371,79 punts. L'S&P/ASX 200 ha repuntat un 0,6% a Austràlia i ha acabat als 6.933,7 punts, mentre que l'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 1,3%.

Sobre les dades xineses, els estrategs de Pantheon Macroeconimics comenten que les exportacions van ser pitjors del que s'esperava "arrossegades per una forta caiguda de les exportacions a la UE i el deteriorament de la demanda mundial en general". I és que "la majoria dels principals sectors d'exportació estan experimentant un descens dels enviaments, ja que es debilita la demanda mundial". En concret, destaquen, les exportacions de roba, ordinadors, productes sanitaris, mobles, llums i joguines van caure en termes interanuals.

"Esperem que el creixement de les exportacions segueixi sent feble, a causa de l'alentiment del creixement mundial i l'augment dels costos dels préstecs. El creixement de les importacions es veurà frenat per l'escassa demanda interna, ja que la construcció immobiliària continua sent feble i la Xina manté la política de zero Covid fins a almenys març del 2023", conclouen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador