cbflujosdefondos

Els preus dels bons del Tresor dels EUA pugen mentre que els seus rendiments cauen enmig d'un context de por per part dels inversors davant la situació d'Evengrande, la immobiliària xinesa que podria deixar de pagar els interessos del seu deute mentre que el govern del país asiàtic es planteja deixar-lo caure.

La rendibilitat del deute a 10 anys ha arribat a estar per sota de l'1,31% en alguns moments del matí, deixant-se així 6 punts bàsics al dia, la major caiguda en 5 setmanes. Ara se situa al 1,329%, mentre que els bons a 30 anys també han arribat a relaxa-ser fins al 1,843%.

Aquesta situació ha arrossegat els bancs, que són els pitjors valors de Dow Jones 30. Goldman Sachs i Bank of America es deixen més d'un 3%, mentre que JP Morgan retrocedeix un 2%.

La por dels inversors d'un contagi a nivell mundial de la caiguda de la immobiliària xinesa Evergrande els ha animat a refugiar-se en la renda fixa. El deute de la companyia s'ha xifrat en 300.000 milions de dòlars i la por que no pugui fer-hi frontés patent, mentre que el rescat en mans del govern de Pequín podria ser la salvació.

Els seus passius involucren més de 128 bancs i més de 121 institucions no bancàries, segons la carta que Evergrande va enviar al govern a finals de l'any passat. I els seus deutes equivalen al 2% del PIB xinès.

Mentrestant, la setmana també està marcada per la reunió de la Reserva Federal (Fed) d'aquest dimarts i dimecres, mentre que el seu president, Jerome Powell, parlarà en finalitzar l'últim dia. S'espera algun avançament sobre quan i com començarà la reducció de les compres, l'anomenat tapering, que han ajudat a mitigar les conseqüències de la crisi derivada de la pandèmia.

Noticias relacionadas

contador