• La rendibilitat del títol a 10 anys puja fins a màxims de juliol
  • La prima de risc puja un 3% fins als 120 punts
cataluna bolsa mercados

El deute públic espanyol cotitza amb descensos al mercat secundari. Un dia després de la voràgine viscuda a Catalunya amb el referèndum il·legal convocat per la Generalitat, els bons espanyols es mouen amb descensos i la seva rendibilitat -relació inversa- escala fins a màxims de juliol. La prima de risc puja més del 2%.

En concret, els bons a 10 anys es mouen amb caigudes del 0,6%. Mentre que la rendibilitat associada a aquests títols s'eleva a 0,06 punts percentuals fins a l'1,67%, dada que suposa el nivell més elevat des del 7 de juliol, quan el retorn va estar impulsat durant les setmanes anteriors pel ja famós discurs de Mario Draghi a Sintra (Portugal), interpretat pel mercat com un punt d'inflexió en la retòrica del Banc Central Europeu (BCE) que presideix.

Els bons van recular amb caigudes en preu fins a finals d'agost, quan van tornar a iniciar una escalada que avui porta el títol fins a cotitzar encara sota la par, al 97% de la seva emissió, al mercat secundari. Per la seva banda, el bo a dos anys cotitza amb lleus descensos, gairebé pla, i la rendibilitat escala 0,01 punts percentuals fins al -0,313%, encara en terreny negatiu.

La venda de bons és generalitzada, encara que a Espanya és més intensa amb el soroll polític de fons. El 'bund' alemany a 10 anys es mou amb descensos del 0,1%, mentre que el rendiment puja 0,014 punts percentuals fins al 0,48%.

Amb això, la prima de risc puja un 2,4% fins als 119 punts -a primera hora pujava un 3,4% -. La italiana, per la seva banda, puja un 1,3% fins als 173 punts, mentre que la portuguesa escala un 0,2% fins als 191 punts. Majors són els augments a França (4%) i Irlanda (8%), fins a nivells de 29 punts en ambdós casos.

Noticias relacionadas

contador