bolsamadrid valores ibex portada
11.439,60
  • -27,70
  • -0,24%

Si ja estava feble l'IBEX, el que ha passat a l'àmbit polític a Espanya ha estat la cirereta. Podem al govern era la pitjor opció per a tots els gestors, i la pitjor opció s'ha complert. Aquest dimecres, el selectiu espanyol ha continuat caient, ha cedit un 1,21% i ha deixat enrere el suport clau dels 9.200 punts, en situar-se als 9.194 punts sencers.

Bankia (-3,38%) ha tornat a estar entre els pitjors valors del selectiu, davant dels dubtes que sorgeixen després de l'acord per una possible paralització del seu procés de privatització. A més, també retrocedeixen la resta d'entitats financeres (Bankinter: -3,74%; Santander; -3,49%; BBVA: -3,25%; Sabadell: -2,99% CaixaBank: -2,12%), que veuen com amenaces com la Taxa Tobin cobren ara més força.

Igualment malament ho han fet avui títols com MásMóvil (-3,96%) i ACS (-3,82%) i Ence (-3,44%), que s'enfronta a dubtes raonables sobre la continuïtat de la seva fàbrica a Pontevedra. I en verd han tornat a cotitzar molt pocs valors, amb Grifols (+2,26%) com el més destacat.

La prima de risc també segueix patint, amb un repunt del 7% al tancament de mercat a Europa, fins a l'entorn dels 74 punts bàsics.

LA RESTA D'EUROPA CAU PER LA GUERRA COMERCIAL

La resta de places europees també retrocedeixen avui, encara que menys que el selectiu espanyol amb una reculada del 0,3% de mitjana. De moment, cada vegada és més gran la bretxa entre el nostre IBEX, que puja un 9% l'any, i la resta d'índexs del Vell Continent, que avancen al voltant d'un 25%.

L'impacte en les borses es deu fonamentalment a les últimes notícies sobre la Xina i els Estats Units, que apunten que l'acord està estancat. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat aquest dimarts que la fase inicial d'l'acord comercial entre les dues economies més grans del món es completaria "aviat", però no va oferir-ne nous detalls mentre qualificava la Xina de "tramposa".

També cal recordar que demà venç el termini perquè els Estats Units anunciï una decisió sobre els aranzels als automòbils europeus. Tot indica que posposarà la decisió probablement sis mesos. Aquest dimarts Trump no va aclarir res al respecte durant la seva compareixença al Club Econòmic de Nova York.

ANÀLISI TÈCNICA

"Des dels màxims d'aquest dimarts fins als mínims d'avui el nostre índex s'ha deixat més de 300 punts, però res cau sense el seu corresponent rebot o fase de reacció. Cosa que vol dir que és fàcil que l'Ibex experimenti algun rebot de curt termini", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"És més, la clau, la resistència a batre en aquest moment el tenim en el buit baixista d'avui: als 9.307 punts. O el que és el mateix, per d'alguna manera anul·lar el biaix baixista del 'trading' de curt termini aquest buit hauria de ser tancat. I mentre no s'anul·li, haurem d'entendre que qualsevol pujada formarà part d'un simple rebot dins d'un moviment correctiu de grau radi", afegeix.

"De fet, després de perforar el suport dels 9.210 punts (9.200 com a xifra rodona) el lògic, el més probable, és que es dirigeixi cap a l'important suport que presenta en els mínims d'octubre i origen del moviment: els 8.850 punts", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador