ep oficina de banco popular con el rotulo de grupo santander
BANCO POPULAR - Archivo

L'Audiència Provincial de Madrid ha tornat a concloure que els comptes del Banc Popular, ara Banc Santander, no reflectien una imatge fidel des de 2012, segons ha manifestat a la seva sentència.

"Sent evident que la inviabilitat financera que va determinar la resolució del Banc Popular el 7 de juny de 2017 esdevé de seriosos problemes econòmics que indubtablement s'arrossegaven des de feia temps i que ja existien quan es va fer no sols l'ampliació de capital al maig de 2016, sinó també la corresponent a l'any 2012", recull la sentència.

El despatx Rúa Advocats, encarregat de la defensa d'un client afectat per la resolució de l'entitat, ha explicat que aquesta resolució es coneix dies després que una altra secció del mateix òrgan arribés a la mateixa conclusió i manifestés de manera categòrica que els comptes de l'entitat "no reflectien una imatge fidel des de, com a mínim, el 17 de febrer de 2012".

Aquestes resolucions de l'Audiència Provincial de Madrid col·loquen als afectats que hagin invertit en accions de l'entitat des de 2012 més prop de recuperar els seus diners. De fet, aquesta sentència concreta condemna a Banc Santander, com a hereu universal del Popular, a retornar a un accionista més de 36.000 euros invertits a l'agost de 2016.

L'Audiència de Madrid explica que les constants ampliacions de capital en el període comprès entre 2012 i 2016 són, d'altra banda, "manifestacions palmàries de les necessitats financeres" de l'entitat per a cobrir la deterioració de valor dels seus actius immobiliaris i crediticis.

En aquest sentit, critica que les proves d'estrès realitzades pels organismes supervisors, així com les auditories efectuades, no detectessin l'errònia valoració.

Igualment, encara que reconeix l'efecte perjudicial clar que es va produir amb la retirada massiva de fons dels clients dies previs a la resolució del Banc Popular, assenyala que "no ha d'ometre's que el que van retirar els dipositants va ser els seus diners".

"La solvència de l'entitat bancària, per més o menys retirada de liquiditat, és exactament la mateixa, posant de manifest la resolució que la solvència del Banc Popular no era la que deia", assenyala.

Noticias relacionadas

contador