inversor boli grafico

El món de la inversió és liderat per homes. Segons dades proporcionades per Diversity VC, només el 2% dels Ventures Capital (VC) a Europa han estat aixecats i gestionats per dones i a Espanya, de cada 10 inversors, només dues són dones.

Les raons que expliquen aquesta desigualtat tenen a veure amb "la manca de referents, la manca de coneixement i una barrera invisible dins del món del Ventures Capital que de vegades no deixa lloc a l'ambició femenina, fruit de la gran quantitat d'homes al sector".

Aquesta necessitat de donar un impuls a les habilitats inversores de les dones és el que ha motivat la Startup Venture Corporation Bcombinator a presentar el seu primer programa dissenyat per i per a dones inversores a Espanya, el B4Women.

Com expliquen, el principal objectiu d'aquest programa és "introduir des d'un punt de vista molt pràctic dones que no han invertit mai o que tenen poca experiència en la inversió amb èxit d'empreses emergents, des d'una comunitat que no jutja i no posa barreres".

El programa, que arrenca el proper dijous 25 de maig, s'impartirà durant quatre setmanes i acabarà amb una inversió en una empresa emergent real per part de totes les futures inversores, després d'haver fet una anàlisi dels projectes alineats amb els valors de les participants. Bcombinator disposa d'una llista d'espera per a l'admissió al programa, que estarà oberta fins al 22 de maig per a les dones que decideixin inscriure's i començar un camí al món de la inversió.

L'existència de programes com el que ha dissenyat Bcombinator permet a moltes dones inversores fer-se lloc en un món hipermasculinitzat, però on cada vegada va cobrant més protagonisme la presència femenina.

"Per poder augmentar el nombre de dones inversores cal que tinguin referents i es puguin inspirar i sentir guiades, de manera que programes com el B4Women poden ser imprescindibles, ja no només per a aquestes dones i la possibilitat de complir els seus somnis, sinó també per al sector de la inversió, que pot veure un canvi de paradigma fruit de la integració del gènere femení al sector", conclouen.

contador