dl china peoples republic of china prc flag beijing shanghai country generic pb 20231031 0833
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

El vermell s'imposa aquest dilluns a les places asiàtiques després de les caigudes de divendres als Estats Units per un informe d'ocupació d'agost pitjor del que s'esperava a l'altre costat de l'Atlàntic. A més, s'han publicat dades macro avui pitjors del previst a la Xina i el Japó.

L'IPC xinès va pujar un 0,6% interanual a l'agost, no complint les expectatives, ja que els preus del transport i els béns per a la llar, així com els lloguers, van disminuir. S'estimava que l'IPC augmentaria un 0,7% interanual a l'agost, segons una enquesta de Reuters. Aquesta dada consolida les preocupacions per la deflació. En termes mensuals, l'IPC va augmentar el 0,4%, per sota del 0,5% esperat.

Al Japó, el PIB del segon trimestre va quedar al 2,9% en termes anualitzats, per sota del 3,2% esperat pels economistes i de la xifra preliminar de 3,1%. Un creixement més feble del PIB limitarà les opcions del Banc del Japó per apujar les taxes.

El Nikkei ha arribat a caure més d'un 2% després de conèixer la dada, però després s'ha recuperat i cedeix un 0,55%. El Topix perd un 0,6% quan també s'ha arribat a deixar un 2%.

L'índex Kospi de Corea del Sud retalla igualment els números vermells (-0,24%), mentre que el Kosdaq de petita capitalització puja un 0,37%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia recula un 0,4%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong lidera les retallades (-1,84%), mentre que el CSI 300 de la Xina continental baixa un 1,09%.

Cal destacar finalment que el president del Govern, Pedro Sánchez, comença aquest dilluns una visita oficial a la Xina d'ampli contingut econòmic, en la primera jornada del qual estan previstes una sèrie de trobades amb empresaris i sengles reunions amb el president xinès, Xi Jinping, i amb el primer ministre, Li Qiang.

contador