cb china dr1

La taxa interanual d'inflació de la Xina va registrar l'octubre una pujada del 3,8%, enfront del 3% del mes anterior, cosa que representa el major increment dels preus al gegant asiàtic des de gener de 2012 com a conseqüència del fort encariment dels aliments, particularment la carn de porc, que va duplicar el seu cost, segons ha informat l'Oficina Nacional d'Estadística de la Xina.

En concret, el preu dels aliments va pujar l'octubre un 15,5% anual, amb una alça del 66,8% de la carn, incloent-hi una pujada del 101,3% del preu de la carn de porc, mentre que la carn d'au va pujar un 12,3% i els ous es van encarir un 17,3%.

Per la seva banda, els productes no alimentaris van experimentar una pujada del 0,9% respecte a l'octubre de l'any passat, amb una alça del 2,1% dels preus sanitaris i de l'1,9% en el cas de l'educació, la cultura i l'entreteniment.

Així mateix, el preu dels transports i de les comunicacions van baixar un 3,5% interanual.

D'altra banda, els preus de producció industrial van registrar a la Xina una caiguda de l'1,6% l'octubre, i va accelerar en quatre dècimes la baixada observada el mes anterior. Es tracta de la major caiguda de la inflació majorista xinesa des de juliol de 2016.

Noticias relacionadas

contador