• Draghi advirtió a los líderes europeos este jueves de que la política monetaria por sí sola no sería suficiente
  • El petróleo se anima y se sitúa en niveles nunca vistos en 2016
  • Continua la cumbre UE-Turquía para ajustar los detalles finales de un acuerdo para detener el flujo de inmigrantes
toro, oso, alcista, bajista, mercado, bolsa

Sessió mixta a les borses europees aquest divendres, malgrat la tendència positiva viscuda al mercat asiàtic després que els preus del petroli hagin experimentat una nova pujada. L'IBEX-35 posposa el seu atac als 9.000 punts després de començar la sessió en positiu, mentre l'Euro frena l'escalada que va protagonitzar aquest dijous.

Les principals places asiàtiques cotitzen amb alces en la seva majoria, seguint el deixant marcat per Wall Street i gràcies a un nou repunt Dels preus de l’"or negre", que han aconseguit el nivell més alt aquest any. La fortalesa del ien va continuar, però, pesant sobre la borsa del Japó.


Per la seva banda, el petroli s'aprofita de la feblesa del dòlar i de l'esperança que es prenguin noves mesures que en sostinguin la cotització en la reunió dels principals països de l'OPEP prevista per al 17 d'abril.


En altres notícies, el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, va advertir als líders europeus aquest dijous que la política monetària per si sola no seria suficient per engegar l'economia i que els governs necessiten per fer el seu treball, a través de reformes estructurals, segons Reuters.


D'altra banda, contínua la cimera UE-Turquia per ajustar els detalls finals d'un acord preliminar per detenir el flux d'immigrants. Alguns membres de la UE estan descontents amb les promeses fetes a Turquia a canvi d'un compromís de reduir el flux d'immigrants a la regió.


Després del primer dia de la trobada, el primer ministre de Turquia, Ahmet Davutoglu, ha assegurat que existeixen algunes dificultats dins de la UE quant al compliment dels termes d'un acord en matèria d'immigració, però sosté que espera un resultat positiu de les converses a Brussel·les aquest divendres.


QUINS SÓN LES REFERÈNCIES MACROECONÒMIQUES DE LA JORNADA?


Zona euro: costos laborals quart trimestre (10.00).


Estats Units: índex de confiança de la Universitat de Michigan del mes de març (15.00).


El nostre selectiu va aconseguir tancar aquest dijous la sessió amb lleus pujades del 0,18%, quan a mitja sessió vèiem caigudes de fins al 2%. Segons César Nuez, analista de Trader Watch, l'IBEX-35 s'ha recolzat al voltant dels 8.800 punts, nivells on presenta una important banda de demanda.


"La figura dibuixada en tancar la sessió és bona i sembla que podríem veure la continuació de les pujades les properes sessions", assegura aquest expert.


Un tancament per sobre dels 9.062 punts, màxims de la sessió d'aquest dijous, "seria el senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades". No obstant això, per a les properes jornades no descartem que acabi aconseguint el nivell dels 9.500 punts.


LES DADES DEL DIA


- L'euro contra el dòlar cotitza en aquests moments en els 1,1299.


- La lliura contra el dòlar cotitza en aquests moments en els 1,4456.


- L'euro contra el ien cotitza en els 125,53.


- L'unça d'or cotitza en els 1.264,4 $ (+0,48%).


- L'índex VIX de volatilitat cotitza en els 14,44 punts (-3,67%).


- Els futurs americans cotitzen amb lleus pujades, del 0,06% de mitjana.


- L'IBEX-35 acumula l'any uns descensos del 5,92%.

contador