- La societat sotmetrà a aprovació durant la seva junta d'accionistes la venda en bloc de la seva cartera d'oficines a renda aquest mateix dia 4 de abril
La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit aquest dimecres suspendre de manera cautelar i "amb efectes immediats" la cotització o negociació de les accions de la SOCIMI (societat cotitzada anònima d'inversió immobiliària) Hispània.
- 17,82€
- 0,00%
Així ho ha comunicat el regulador borsari espanyol a través d'un fet rellevant. Els valors de la companyia cotitzen al Mercat Continu i s'han quedat congelats als 18,50 euros, quan es revaloraven un 1,65% gairebé a les 16:55 hores d'aquest dimecres.
La societat sotmetrà aquest mateix 4 d'abril la venda en bloc de la seva cartera d'oficines a renda a l'aprovació de la seva junta d'accionistes, segons informava aquest matí Europa Press. Aquesta cartera està composta per 25 edificis valorats en 603 milions d'euros.
Es tracta d'una desinversió que la SOCIMI participada per George Soros va emprendre fa un any i va paralitzar a l'octubre de 2017, davant la incertesa generada llavors al mercat pel repte independentista català, i que ara ha reprès, tal com recorda l'agència de notícies.
BLACKSTONE NEGOCIA COMPRAR
I entremig es troba el fons Blackstone, que està negociant la compra del SOCIMI per crear el major grup hoteler espanyol, segons recull El Confidencial. Hispània Actius Immobiliaris capitalitza 2.000 milions d'euros, xifra que podria indicar un preu de referència a l'oferta pública d'adquisició (OPA) que hauria de portar a terme el fons immobiliari nord-americà.
Els hotels de la societat espanyola representen el 83% dels seus ingressos, que durant l'últim exercici van ser de 129 milions d'euros, segons recull el diari digital. A més, representen el 66% del valor de la totalitat de la cartera d'Hispània, mentre l'habitatge de lloguer (que vota aquest dimecres si vendre en bloc) és tan sols el 10% del total.
DIVIDEND EXTRAORDINARI
L'assemblea d'Hispània també aprovarà el repartiment als accionistes d'un dividend extraordinari d’1,9730 euros bruts per acció vinculat al tancament d’aquesta desinversió. El pagament es realitzarà amb càrrec a la prima d'emissió i suposarà distribuir 215 milions d'euros.
Aquest dividend se sumarà a la retribució ordinària als socis, que aquest any serà d'un total de 0,87 euros per acció, dels quals al març ja es va realitzar un primer pagament de 0,41295 euros bruts per acció.
A més de Soros, que té un 16,6% de la companyia, la resta de principals accionistes són també inversors institucionals estrangers com Fidelity, amb una participació del 7%, Conepa, amb un altre 6%, i Bank of Montreal i BlackRock, amb un 3% cada un.