le premier ministre indien narendra modi lors d un meeting a meerut en inde

El Nifty 50 de l'Índia ha marcat aquest dilluns un nou màxim de tots els temps, i la rupia s'ha enfortit, a mesura que les enquestes insinuen una victòria clara per al partit de l'actual primer ministre, Narendra Modi, a les eleccions del país. El resultat oficial es coneixerà demà dimarts.

El 19 d'abril passat van arrencar les eleccions de l'Índia, que s'han estès fins ara atès que gairebé 1.000 milions de persones han anat a les urnes. Les enquestes han donat en tot moment com a favorit l'actual primer ministre, del partit hinduista nacionalista Bharatiya Janata Party (BJP), que, si es confirmés el triomf, s'imposaria per tercera vegada consecutiva. Modi és, sens dubte, l'opció preferida del mercat atès el bon comportament econòmic i borsari del país als darrers anys.

A l'abril ja s'avisava que el triomf de Modi seria ben rebut pel mercat, ja que ell és l'artífex, en bona mesura, que l'Índia s'hagi convertit en un país cada cop més atractiu per invertir. Índia ha crescut amb força sota el seu mandat. Els avenços pels quals ha apostat Modi, com la digitalització de l'economia, coneguda com a India Stack (el projecte per crear una plataforma de programari unificada per portar la població de l'Índia a l'era digital), han convertit el país en un lloc més accessible i fàcil per fer negocis.

"Tot apunta que Modi assegurarà un tercer mandat de cinc anys com a primer ministre. L'Aliança Democràtica Nacional (NDA), liderada pel partit del primer ministre, el BJP, projectava millorar la majoria absoluta actual de 353 escons el 2019 en assegurar entre 353 i 401 escons dels 543 totals al parlament. El partit de Modi representava 301 escons a l'aliança després de les eleccions de 2019, i 3 enquestes sobre 5 van predir que el BJP milloraria això. Tot i els registres d'enquestes una mica 'irregulars' de les agències a l'Índia, el primer ministre Modi ha dit a X (anteriorment Twitter) que, amb "confiança (podia dir) que el poble de l'Índia ha votat en nombre rècord per reelegir al govern de l'NDA", escriuen els experts de Danske Bank.

"A l'Índia, el Nifty 50 ha saltat a un nou rècord, i la rupia s'ha enfortit, a mesura que les enquestes insinuen una victòria clara per al partit del primer ministre Modi. A més, S&P va millorar la seva perspectiva per a l'Índia d'estable a positiva, asseient les bases per a una qualificació creditícia més alta per al gegant emergent creixent.

contador