- Després de publicar-se la informació al diari 'O Globo' i al principal informatiu del país, els manifestants han sortit al carrer exigint eleccions
- Les companyies espanyoles amb interessos al Brasil, com Mapfre, Santander o Prosegur, cauen amb força en borsa
L’ETF iShares MSCI Brasil, el major ETF sobre la borsa de Brasil, es desploma un 15% durant la sessió del país sud-americà després que l'oposició hagi demanat la dimissió de Michel Temer, president del país, després d'una suposada gravació en la qual apareix obstruint la justícia.
També es desploma el Bovespa, l'índex de referència de la Borsa brasilera, cau un 10,47% fins als 60.470,22 punts. Les tensions polítiques del país estan afectant la renda variable i els inversors han començat a vendre.
El diari 'O Globo' assegura que hi ha una gravació en què se sent el president, Michel Temer, autoritzar a comprar el silenci del diputat corrupte Eduardo Cunha, cosa que suposaria que el president estava intentant obstruir les investigacions de la justícia.
El País informa que, minuts després de la publicació de la notícia per part del rotatiu brasiler, la notícia estava obrint el principal informatiu del país, el 'Jornal Nacional'. A més, els manifestants han sortit al carrer exigint eleccions i un diputat ha presentat una nova petició d'impeachment (judici polític) per al president.
El contingut de la gravació no s'ha fet públic i el Govern nega la seva existència. A l'espera que obri la borsa de Brasil, l'impacte d'aquesta situació s'està deixant notar en les companyies espanyoles amb interessos a la zona, com són Mapfre (-4,72%), Santander (-4,57%), Prosegur (-5,08%) o Dur Felguera (-10,48%).
Temer va assumir el càrrec fa poc més d'un any i mig després del procés de destitució de l'expresidenta, Dilma Rousseff. Segons O Globo, l'enregistrament va ser presentat davant la Cort Suprema del Brasil. Segons sembla, hauria estat realitzat per Joesley Batista, president de la companyia JBS, que el deuria presentat com a part d'un acord de cooperació amb els fiscals federals. La Cort Suprema no ha confirmat ni ha desmentit l'existència de les gravacions.