Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Les borses del continent asiàtic que han operat aquest 1 d'octubre han acabat amb guanys en una jornada en què la Borsa de Tòquio ha suspès les operacions a causa d'una fallada tècnica que el parquet no sap quan es resoldrà, o quan podrà reprendre la seva activitat.

Japan Exchange Group, operador del mercat de valors japonès, ha assenyalat en un comunicat que la Borsa de Valors de Tòquio ha deixat d'operar per una "fallada del sistema". Ha afegit que no pot dir en aquest moment quan es podrà reprendre l'operativa. "A causa d'una fallada de maquinari, els dispositius de suport no van funcionar correctament i, com a resultat, la informació de mercat no va poder distribuir-se", va informar el gestor borsari.

"Si el sistema es reiniciés durant el dia, causaria confusió als inversors i participants del mercat, la qual cosa dificultaria l'execució d'operacions sense problemes. Per tant, la Borsa de Tòquio ha decidit detenir per complet la cotització de tots els valors en el dia d'avui després de consultar amb els participants del mercat", va afegir.

En aquest sentit, la Borsa de Tòquio o va anunciar la seva intenció de substituir el maquinari i prendre una sèrie de mesures per a garantir la normalitat en els intercanvis a partir de demà.

Es tracta de la primera suspensió de la negociació de la Borsa de Tòquio per motius tècnics des de 2005, quan les operacions es van veure interrompudes durant unes hores, i la més greu des que el 1999 aquest mercat va adoptar un funcionament completament electrònic.

Sense deixar el Japó, l'activitat manufacturera del país va aconseguir al setembre la seva ratxa més llarga de descensos. L'índex final de gerents de compres de manufactura del Jibun Bank Japan va pujar a 47,7 al setembre, en comparació amb el 47,2 del mes anterior i una lectura preliminar de 47,3.

Mentrestant, l'ASX 200 a Austràlia va guanyar 1,39%. L'índex Straits Times de Singapur també va pujar 1,26%. El Nifty 50 de l'Índia també va avançar més de l'1%.

Els mercats de la Xina, Hong Kong, Corea del Sud i Taiwan estan tancats el dijous per vacances.

Noticias relacionadas

contador