ep el banco suizo julius baer
TWITTER / @PERUNEWSPAPERS - Archivo

Des de la irrupció de les vacunes contra el coronavirus, al novembre de l'any passat, els valors cíclics han gaudit d'un rendiment estel·lar davant els defensius, gràcies a una forta recuperació econòmica, amplificada per uns estímuls monetaris i fiscals sense precedents. Les valoracions d'alguns d'aquests títols, com els materials i els industrials, estan ara a prop de nivells rècord, ja que els inversors s'han posicionat per participar d'aquesta recuperació.

No obstant això, els experts de Julius Baer avisen que "els vents de cua dels que han gaudit els cíclics des de finals de l'any passat començaran a traduir-se en vents en contra de cara al futur".

Expliquen des de la companyia que la forta recuperació econòmica ha impulsat la inflació de forma significativa, especialment als Estats Units, cosa que ha portat la Reserva Federal (Fed) a adoptar una postura més cautelosa. "I, el que és més important: és probable que el punt àlgid de l'impuls econòmic hagi quedat enrere, especialment als Estats Units", afegeixen.

Històricament, continua la companyia, el pic de rendiment dels cíclics coincideix amb la bolcada dels indicadors econòmics principals, és a dir, quan la segona derivada del creixement comença a disminuir-se. En cinc de les sis ocasions des de 1995, quan l'índex ISM manufacturer es va girar de nivells alts, els cíclics van tenir un rendiment inferior als defensius durant els tres mesos següents. "Aquest punt d'inflexió sol marcar també el punt d'inflexió en l'impuls dels beneficis empresarials, com ha passat aquesta vegada", explica el banc suís.

Les revisions dels beneficis dels valors cíclics probablement seguiran alentint-se en consonància amb les lectures més baixes de l'índex de gestors de compres. "En aquest context, esperem que els títols cíclics segueixin consolidant-se durant els mesos d'estiu", anticipen aquests experts. "Atès que el millor ha quedat enrere en termes d'impuls econòmic i que s'esperen mercats agitats durant els mesos d'estiu, els inversors podrien trobar cert refugi en els valors del sector sanitari, que ofereixen un creixement defensiu a un preu atractiu", recomanen.

Fa just un any, al juny de 2020, Julius Baer reiterava el seu consell de sobreponderar sobre els sectors cíclics, indicant que l'economia s'anava a recuperar més ràpid del previst i que a aquest tipus de valors els quedava una "segona pota" de pujades.

"Creiem que la rotació cap als sectors cíclics té una segona pota. Reiterem la nostra opinió alcista sobre els sectors cíclics com el bancari, el de materials i l'industrial, i que seguim observant un potencial de pujada tangible en termes absoluts i també en relació amb la resta del mercat", explicava. Llavors el banc era més optimista sobre les dades macro i també sobre l'evolució dels resultats empresarials. Dotze mesos després, aquest optimisme sembla que s'ha moderat de forma significativa.

Noticias relacionadas

contador