bancos ibex portada
Alberto Sánchez

En un moment en què el sector financer està de moda i molts ho recomanen, els experts de Julius Baer han optat per abaixar el consell de sobreponderar a neutral.

"Els vents de cua dels tipus d'interès estan començant a desaparèixer, mentre que els creixents riscos de recessió augmenten l'amenaça de més impagaments de préstecs", expliquen per justificar la seva decisió. "Com a aspecte positiu, el sector continua tenint una valoració atractiva, mentre que els bancs estan molt millor capitalitzats avui dia per trampejar la recessió", afegeixen.

Julius Baer explica que, de cara al futur, els vents de cua per al sector en general s'esvairan, especialment a Europa. "Com que l'atenció del mercat està passant de la inflació als temors de recessió, les probabilitats que augmentin els rendiments (dels bons) des dels nivells actuals han disminuït", assenyala.

El rendiment relatiu del sector financer està correlacionat estretament amb el rendiment dels bons del Tresor. La corba de rendiments de 2 anys a 10 anys als EUA s'ha tornat a invertir, pressionant els ingressos nets per interessos dels bancs, el principal subsector de l'índex financer.

Julius Baer assenyala també que, en augmentar el risc de recessió, els efectes positius de la tornada a uns tipus d'interès més normals es veuen "cada vegada més eclipsats" per l'augment dels riscos crediticis, cosa que podria donar lloc a més nombre d'impagaments a les carteres dels bancs.

ASPECTES POSITIUS

Com a aspecte positiu, el sector continua tenint una valoració "molt atractiva" tant en termes absoluts com en relació amb el mercat en general, cosa que hauria de proporcionar un cert matalàs a la baixa des dels nivells actuals. A més, els bancs estan ben capitalitzats aquesta vegada, amb balanços més sòlids i millors ràtios de capital en general.

"D'acord amb això, considerem que els riscos per al sector estan més equilibrats de cara al futur", conclouen des de Julius Baer.

Noticias relacionadas

contador