trump china portada guerra comercial

El mercat ha rebaixat les seves expectatives respecte a la guerra comercial, segons l'últim informe de JP Morgan. Concretament, els inversors ara mateix només esperen que el proper 1 de març els aranzels entre la Xina i els Estats Units, les dues majors economies del món, no empitjorin, sense més.

Segons la companyia nord-americana, mentre que abans els inversors exigien una resolució a la guerra comercial abans d'aquesta data límit, ara simplement es conformarien amb què tal dia s'ajorni i els nous aranzels entre les dues potències no entrin en joc.

"Crec que hem vist que les expectatives han passat d'esperar un acord entre la Xina i els EUA en aquesta treva de 90 dies a simplement considerar un èxit que no s'imposin més aranzels entre ambdues l'1 de març", afirma JP Morgan.

A més, assegura que "aquest canvi reflecteix com de fàcil seria ajornar la data límit i declarar-ho com una victòria".

A principis d'aquesta setmana, Bloomberg publicava que Trump estava sospesant ajornar aquesta data límit fins a 60 dies perquè els dos països arribin a un acord. Per la seva banda, el South China Moning Post va informar que el seu homòleg xinès, Xi Jinping, té previst reunir-se amb una delegació nord-americana aquest mateix divendres.

El mercat espera "acords més petits i específics, en lloc d'un que posi fi a la disputa, que és probable que s’estengui al llarg de l'any... els inversors han d'acceptar que el conflicte és aquí per quedar-se", segons l'informe.

Noticias relacionadas

contador