- En castellano:JP Morgan apuesta por una prórroga del rally y una recuperación económica 'a la China'
"La primera meitat de l'any passarà a la història com una de les més difícils per la incertesa global i les conseqüències econòmiques que està tenint". Així ha iniciat la gestora d'actius de JP Morgan la seva presentació de perspectives per al tercer trimestre. Una vegada esmentat això, l'optimisme s'ha obert pas.
Noticia relacionada
"El 27 de julio será el principio del fin del rally en las bolsas", según este gráfico viral"Les borses han de continuar pujant", ha continuat Lucía Gutiérrez Mellado, Directora d'Estratègia de J.P. Morgan Asset Management per a Espanya i Portugal. "Ara cal saber on invertir; en altres cicles era igual el que compraves perquè tot pujava", afegeix.
En relació a la recuperació econòmica, Mellado ha fet referència a la Xina que, en les seves paraules, "pot servir-nos com a patró de comportament, poden ser el full de ruta per a la resta del món". Cal recordar que el gegant asiàtic ha experimentat un rebot al seu PIB de l'últim trimestre encara que, tal com informem a Bolsamanía, la dada amaga detalls més preocupants.
"ESPEREM UN FORT REBOT FINS A 2021"
Des d'una perspectiva encara més general, Mellado ha reconegut que "és difícil saber quina forma adoptarà la recuperació i hi ha molt pocs sectors que hagin pogut mantenir la seva activitat". El més perjudicat ha estat serveis, i ho continuarà sent, "la qual cosa dificulta la recuperació en V"
"Esperem un rebot fort, això sí. A la fi de 2020, no haurem recuperat tot el perdut l'any i la recuperació continuarà sent gradual al llarg de 2021", pronostica la responsable de la gestora del banc d'inversió. La recuperació i el rebot seran en part possible gràcies a "una etapa de sincronització entre bancs centrals, amb uns tipus baixos que es quedaran durant molt de temps ja que els bancs tenen marge per estendre les seves polítiques relaxades".
Abans de la recuperació, està tenint lloc la recessió. En el cas dels EUA, la major economia del món afronta la seva segona major crisi econòmica de la història (-12,8% del PIB) , només després de la Gran Depressió (-26,7%) i tres vegades més gran que la de 2008 (-4%).