ep archivo   geely bo yue pro
GEELY - Archivo

Les borses asiàtiques han viscut aquest dijous una sessió mixta i sense ensurts després que la Reserva Federal (Fed) mantingués ahir els tipus sense canvis i rebaixés les previsions de retallades per a l'any de tres a un. Tot i aquesta rebaixa, el mateix Jerome Powell va reconèixer que estan sent massa conservadors en les seves previsions de retallades i Wall Street va acabar el dia amb un domini del verd, més encara després de la moderació de la dada d'inflació del maig.

Avui els inversors han estat pendents del comportament a la borsa de les automobilístiques xineses després que ahir Europa anunciés que imposa aranzels superiors al 38% als fabricants de vehicles elèctrics (VE). Tot i això, les reaccions en borsa han estat positives. Els analistes assenyalen que els aranzels de la UE són “modestos” en comparació amb els impostos dels EUA sobre els vehicles elèctrics xinesos. De fet, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha arribat a pujar per sobre de l'1% a l'obertura impulsat per aquestes companyies, tot i que després ha moderat els ascensos (+0,4%).

L'empresa de vehicles elèctrics BYD ha estat la que més va pujar a l'arrencada a la jornada (+8%). Geely, per part seva, ha sumat al voltant d'un 4%, mentre que Nio i Li Auto han vist augmentar les seves accions en un 1,75% i un 2,67%, respectivament. SAIC, abonada per l'estat, ha baixat més del 2%.

Dimecres, la UE va anunciar que imposarà aranzels addicionals als fabricants de vehicles elèctrics xinesos amb una gran presència a Europa. BYD estarà subjecte a aranzels addicionals del 17,4%, Geely enfrontarà un aranzel addicional del 20% i SAIC haurà de pagar aranzels addicionals del 38,1%, el més alt entre tots tres. Això se suma a l'aranzel estàndard del 10% i a impost als vehicles elèctrics importats.

Pel que fa al comportament de la resta de places asiàtiques, l'índex Kospi de Corea del Sud lidera els guanys, pujant un 1,19% i encaminant-se cap al tercer dia en verd, mentre que el Kosdaq de petita capitalització puja un 0,6%.

El Nikkei 225 del Japó baixa un 0,4%, mentre que el Topix cedeix un 0,9%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia puja un 0,4% i es recupera de dos dies de pèrdues.

El CSI 300 de la Xina continental avança un 0,12%.

Noticias relacionadas

contador