dl hong kong china special administrative region city hongkong hk dollar hkd skyline harbour dusk pb
Sharecast / Steven Yu via Pixabay

Jornada alcista per a les borses asiàtiques, sobretot per al Hang Seng de Hong Hong i el Shanghai Composite xinès, després de nous anuncis de les autoritats del gegant asiàtic per incentivar la reobertura econòmica, malgrat l'onada de Covid-19 que pateix el país . Els guanys per al Nikkei japonès, el Kospi sud-coreà i l'ASX australià han estat més moderats.

  • 19.924,58
  • 4,16%

Aquest dijous, el govern xinès ha anunciat que obrirà la frontera amb Hong Kong diumenge, després de tres anys de restriccions que han aïllat el centre financer de la Xina continental. La mesura ha estat ben rebuda pels inversors, perquè s'anticipa que la Xina tornarà a la senda del creixement abans del previst inicialment.

Tot això en un clima de clara desacceleració econòmica. El PMI de serveis Caixin del desembre va repuntar fins a 48 punts des de 46,6 al novembre, situant-se per sobre del 47,5 esperat. Tot i això, encara es troba en territori de contracció de l'activitat.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1,5% (73,94 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, repunta un 1,4% (78,96 dòlars). A més, l'euro s'aprecia un 0,2% (1,0619 dòlars) i l'or baixa un 0,1% (1.858 dòlars). Per part seva, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 3,71% i el bitcoin avança un 0,1% (16.836 dòlars).

Noticias relacionadas

contador