- El president argentí, Mauricio Macri, ha anunciat que està negociant un rescat del país amb l'FMI
- Guanys també a la resta de grans índexs europeus
L'IBEX 35 acaba la sessió amb una pujada del 0,52%, fins als 10.221 punts, de manera que el selectiu supera la seva resistència clau dels 10.210 punts. Les borses europees tornen als números verds després que Wall Street acabés pràcticament pla aquest passat dimarts i malgrat les últimes notícies sobre el pacte nuclear de l'Iran i sobre l'Argentina.
- 11.720,90
- -1,50%
Bankinter ha liderat els guanys durant aquesta sessió després de pujar un 3,15%, seguit de Repsol, que torna a marcar màxims històrics en pujar un 2,54% (16,54 euros) i Bankia (+2,17%). Per contra, Meliá ha protagonitzat les caigudes (-2,9%) després de presentar ahir els seus resultats trimestrals, en els quals va anunciar uns guanys de 22,1 milions (+18,9%). També en vermell han destacat Endesa (-0,92%) i Red Eléctrica (-0,86%).
Al Mercat Continu han presentat els seus comptes Oryzon (+2,69%), que va reduir les seves pèrdues en un 21%, fins als 10,2 milions d'euros. També en verd ha tancat Applus (+4,76%) després de guanyar un 18% més durant el primer trimestre, fins als 14,5 milions.
IRAN I ARGENTINA
D'una banda, es va confirmar que els Estats Units surt de l'acord nuclear amb l'Iran que es va signar el 2015. A primera hora del matí s'esperava que Donald Trump anunciés aquest fet però, davant els rumors que finalment els EUA es mantindria al pacte, el petroli va caure amb força a la tarda. No obstant això, el cru està pujant aquest dimecres gairebé un 3% després de confirmar-se la sortida dels Estats Units i els analistes recalquen la seva tesi que la restauració de sancions a l'Iran afectarà el seu paper com a tercer major exportador de cru dins de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP).
Així doncs, els inversors seguiran molt pendents de l'evolució del petroli i de l'impacte d'aquestes pujades de l’'or negre' a la resta de mercats... alhora que no perdran de vista el peso argentí després de l'anunci d'aquest dimarts del president d'Argentina, Mauricio Macri. Macri va comunicar que està negociant un rescat amb el Fons Monetari Internacional (FMI) que podria ascendir a 30.000 milions de dòlars. Argentina torna a aparèixer com aquell país amb problemes on moltes companyies espanyoles tenen interessos. Al llarg d'aquestes jornades prèvies us hem anat explicant quins són aquestes empreses i com els podria afectar l'enfonsament del peso i la situació argentina en general. Telefónica, (-0,3%) per exemple, té en ment treure-hi a borsa la seva filial per aconseguir els diners que li serveixi per reduir el seu voluminós deute. Si el peso segueix devaluant-se, els experts creuen que aquesta operació es posposarà.
"La decisió de Trump és un nou cop per als aliats a Europa que han estat tractant de convèncer el president dels Estats Units que es mantingués a l'acord amb l'Iran i ve immediatament després dels problemes aranzelaris amb el bloc europeu. (...) És molt probable que vegem el mateix enfocament dur amb Corea del Nord quan conegui Kim Jong-un", adverteix Jasper Lawler, analista sènior de London Capital Group.
Més enllà de tots aquests esdeveniments, cal recordar que aquest dimecres es coneixen resultats empresarials tan importants com els de ING o Siemens. A més, a Espanya, la producció industrial s'enfonsa un 3,6% al març després de deu mesos en positiu.
ANÀLISI TÈCNICA
L'analista tècnic de Bolsamanía José María Rodríguez explica que l'IBEX ha tancat durant aquesta sessió el buit baixista de principis de febrer en espelmes diàries. "Falta que ho confirmi al tancament d'aquest divendres, ja que el buit és setmanal", puntualitza. L'analista assenyala que "les sensacions són bones", i que la següent resistència se situa als 10.400 punts, on hi ha un altre buit baixista, i encara més per sobre, els màxims anuals als 10.645 punts.
Per valors, Rodríguez destaca els nous màxims històrics de Repsol (+2,54%), que també ha tancat en màxims del dia. També es refereix a Inditex, que acumula una pujada del 13% durant les últimes dues setmanes. Pel que fa a Telefónica, "una mica més parada, ha aconseguit almenys respectar el suport dels 8,25 euros", i assenyala que "mentre no perfori aquest suport deixarem la porta oberta a un moviment cap a l’important resistència els 8,6 euros". En la seva opinió, per sobre d'aquest nivell "sí que podrem parlar, per fi, d'un abans i un després en l'operadora".