- Inditex, que ha informat d'uns guanys de 654 milions d'euros, ha caigut un 1,8%
- Els bancs han tancat amb importants caigudes, igual que Telefónica
- Els inversors estan atents a la reunió de política monetària de la Fed
L'IBEX ha tornat a les caigudes, ja que s'ha deixat un 0,98% i s'ha situat als 10.775 punts. Els grans valors del selectiu l’han arrossegat fins a perdre els 10.800 punts. L'índex ha obert amb pujades i ha cotitzat durant gairebé tota la jornada en verd, però s'ha donat la volta per acabar en vermell. Els inversors estan pendents de la més que possible pujada de tipus de la Reserva Federal als EUA, la decisió de la qual es publicarà a les 20.00 hora espanyola.
- 11.449,80
- -0,15%
Banc Santander ha estat el principal causant d'aquesta caiguda en l'IBEX. L'entitat presidida per Ana Botín s'ha deixat un 2,13%, fins als 5,93 euros, cosa que ha fet que se situï com el tercer valor amb pitjor comportament. Aquest dimecres ha informat que buscarà una solució per als particulars del Popular que van acudir a l'última ampliació.
El fanalet vermell de la sessió ha estat Acerinox, que ha caigut un 2,45% fins als 11,76 euros. No obstant això, no ha estat el millor dia per a cap pes del selectiu. A la caiguda de Santander cal afegir-hi la de BBVA, que ha cedit un 1,44% i la de Telefónica (-0,8%), després que JP Morgan hagi reduït la seva valoració. Inditex també ha patit aquesta jornada. La companyia tèxtil, que ha informat d'uns guanys de 654 milions d'euros durant el primer trimestre, ha caigut un 1,8%.
A més, cap dels bancs ha tancat amb pujades. Caixabank ha caigut un 2,17%; Bankia, un 1,5%, Bankinter s'ha deixat un 1,17% i Banc Sabadell, un 0,63%. Repsol també ha cedit, la caiguda del preu de petroli ha influït en què la petroliera s'hagi deixat un 1,84%.
Iberdrola és el valor dels més importants de l'IBEX que ha tancat amb pujades. La companyia s'ha revalorat un 0,57% fins als 7 euros. No obstant això, Aena ha estat que ha liderat les pujades, amb un avanç del 1,69%, i així ha trencat la seva ratxa de caigudes de les dues primeres jornades de la setmana. Ferrovial, per la seva banda, ha pujat un 1,64% després d'un consell positiu de Morgan Stanley.
Així mateix, cal ressaltar que Cellnex i DIA han tocat màxims històrics intradia (19,46 euros) i anuals (5,744) respectivament. Finalment, la companyia de telecomunicacions ha pujat un 0,63%, fins als 19,11 euros i DIA, un 1%, fins el 5,67 euros.
Una altra sessió més, el mercat s'ha mogut sense prestar atenció al segon dia de debat de la moció de censura al president del Govern, Mariano Rajoy, que finalment ha estat rebutjada.
ALTRES MERCATS
A la resta de borses del Vell Continent s'ha imposat el signe mixt. Així, el CAC 40 ha tancat amb una caiguda del 0,35% i el FTSE 100 de Londres s'ha deixat un altre 0,35%, a l'espera de la reunió del Banc d'Anglaterra que se celebra dijous. Finalment, el DAX 30 alemany ha pujat un 0,32%.
Wall Street, per la seva banda, cotitza també amb signe mixt, tot i que el Dow Jones ha marcat un nou màxim històric intradia. En aquest mercat els inversors romanen atents a la reunió de la Fed i posterior roda de premsa de la presidenta Janet Yellen. La probabilitat de la pujada de tipus és molt alta, així que l'atenció se centrarà en el balanç de l'organisme.
Al mercat de les matèries primeres, el petroli cau més d'un 3% després dels inventaris de cru als EUA. Les reserves de les empreses van caure en 1.661.000 de barrils la setmana passada. Una xifra que està per sota del descens de 2,7 milions que projectava el consens d'analistes de Reuters. Així, el preu del barril de Brent, de referència a Europa, cau un 3,45% fins els 47 dòlars; d'altra banda, el preu del West Texas es deixa un 3,68% fins als 44,74 dòlar.
ANÀLISI TÈCNICA
José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que una vegada més l'IBEX 35 falla en el seu intent d'atacar la part superior del moviment lateral de les últimes setmanes i com no podia ser d'una altra manera se'ns ha ensorrat. "Tant que ha tancat en plena zona de suport, en el rang dels 10.760-10.800 punts. O canvien molt les coses o em temo que podem buscar la zona dels 10.560 punts (mínims de maig) intentant trobar el final d'aquesta 'ona c' que hem comentat recentment ", explica l'analista.
Correcció que de trobar suport en la zona dels 10.560 punts podria tractar d'una 'plana' mentre que si busqués cotes una mica inferiors (com ara el buit alcista dels 10.380 punts) podria tractar-se del final d'un 'abc' correctiu. "En qualsevol cas el que sembla és que encara ens pot quedar una ona a la baixa abans d'intentar reestructurar-se a l'alça de nou a la recerca dels màxims anuals", apunta. Anem a veure si BBVA aconsegueix respectar el suport dels 7,09 euros (buit alcista setmanal) -7,15 euros (base del lateral) i Banc Santander fa el mateix amb la zona dels 5,85 euros (50% del cos real de l'espelma alcista de dijous de la setmana passada). "De moment les caigudes, per la gran majoria dels títols continuen encaixant dins dels paràmetres normals", conclou l'expert.